Rossz hírt kapott Neymar, börtönbe küldenék az ügyészek

Az átigazolása körüli tisztázatlan pénzügyek miatt kétéves börtönbüntetést és tízmillió eurós pénzbírságot kér Neymarra, az FC Barcelona brazil labdarúgójára a spanyol ügyészség.

Az ügyet júniusban egyszer már lezárta a bíróság, akkor a támadó klubja 5,5 millió euró bírságot fizetett a spanyol adóhatóságnak a játékos 2013-as átigazolási ügyében.

​Szeptemberben azonban fordulat történt, a spanyol ügyészség sikeresen fellebbezett az ítélet ellen, így újra megnyithatták az ügyet. Ezt követően jelentette be most Jose Perals bíró, hogy nemcsak a játékos, hanem a szintén gyanúsított korábbi klubelnök, Sandro Rosell ellen is újraindul a vizsgálat.

A Barcelona 2013-ban, Neymar átigazolásakor azt jelentette be, hogy a brazil futballistáért 57 millió eurót fizetett a Santosnak, de kiderült, valójában közel 100 millió euró volt az összeg, így a klub többmilliós adójárulékot nem fizetett be.

Rosell 2014 januárjában mondott le a Neymar átigazolásával kapcsolatban kirobbant adócsalási ügy miatt, amelyben a klubot jelenleg is vezető Josep Maria Bartomeu mellett a focista apja is gyanúsított.

Kapcsolódók

Kimaradt?