Kézilabda: edzést vezényelt Kolozsváron a „kettős ügynök” Ambros Martín

Ambros Martín vezetésével a román női kézilabda-válogatott hétfőn megkezdte a felkészülést a hétvégi Kárpát Kupára. Amint arról korábban beszámoltunk, a spanyol szakember egyszerre lesz a román nemzeti csapat szövetségi kapitánya és a Győri ETO vezetőedzője.

A Román Kézilabda Szövetség szerkesztőségünkhöz eljutatott közleménye szerint a hétfői edzésen megjelent két sztárjátékos, Cristina Neagu és Eliza Buceschi. Ambros Martín a kolozsvári felkészülési torna után dönt a decemberi Európa-bajnokságra utazó keretről.
​A spanyol edző kérésére a házigazdákat két csapat képviseli a Kárpát Kupán, amelyre meghívást kapott a magyar és a holland válogatott. Szombaton (november 26-án) a román A-válogatott a másodszámú csapattal méri össze tudását, a magyarok pedig a hollandokkal találkoznak. Vasárnap tartják a torna kisdöntőjét és a finálét.

Cristina Laslo, a Kolozsvári U játékosa abban bízik, hogy bekerülhet a svédországi kontinenstornára utazó keretbe: „A Kárpát Kupa erős felkészülési tornára ígérkezik, amióta Tadici úr távozott a csapattól nem állt össze a B-válogatott. Most minden új. Alig várom, hogy lássam a másik csapatot. Azt hiszem, nem véletlenül válogattak be, nagyon jók az esélyeim, hogy bekerüljek az Eb-keretbe, csak rajtam múlik” – nyilatkozta a 20 esztendős kolozsvári kézilabdázó.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?