Botrányba keveredett a Károlyi-házaspár

Az Egyesült Államok tornászcsapatának egy korábbi tagja beperelte Károlyi Bélát és Károlyi Mártát. A vád szerint az erdélyi származású edzők szexuális zaklatás fölött hunytak szemet, a házaspár ugyanakkor durván bánt a sportolókkal, akiket fizikailag bántalmaztak és megaláztak – írja az ESPN.

Az eljárás kezdeményezőjéről annyit lehet tudni, hogy 24 éves, 2004 és 2010 között volt tagja az amerikai válogatottnak. A fiatal lányt a gyanú szerint több esetben molesztálta Dr. Larry Nassar, a csapat orvosa. Időközben az orvost eltanácsolta az Amerikai Tornász Szövetség, miután többen is panaszt tettek ellene.

A kereset szerint Károlyiék edzésmódszere a megfélemlítésen alapult. A szakemberek állítólag ütötték a tanítványokat, időnként megvonták tőlük az ételt és a vizet, a súlyfelesleggel küzdő sportolókat pedig arra kötelezték, hogy levetkőzzenek.

A nevét nem vállaló tornász a Károlyi házaspár mellett beperelte a csapatorvost és a tornászszövetség jelenlegi elnökét, Steve Pennyt is. Az ESPN megkereste Károlyi Mártát, de a Székelyudvarhelyen született edző nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kimaradt?