Piqué megelégelte a támadásokat, visszavonul a válogatottból

Az oroszországi vilábajnokság után lemondja a válogatottságot Gerard Piqué. A Barcelona hátvédje nemrégiben kiállt a katalán függetlenségi törekvések mellett, ezért rengeteg kritikát kap a sajtótól és a szurkolóktól.

Az albánok elleni, két góllal megnyert idegenbeli vb-selejtező után a labdarúgót újból kikezdték a közösségi odalalakon. A szurkolók kiszúrták, hogy a barcelonai védő más trikóban játszott, mint a többiek.A Piqué által viselt szerelés ujjairól hiányzott a piros-sárga varrás, de mint utólag kiderült, a játékos az általa kedvelt hosszúujju mezt szabta át és azon amúgy sem szerepeltek a spanyol zászló színei.

Kevéssel a mérkőzés után a felháborodott katalán hátvéd bejelentette, hogy a 2018-as vilábajnokság után visszamondja a válogatottságot. Úgy érzi, a pályán mindig a legjobbját próbálja nyújtaja, de sok mindenkit zavar, hogy tagja a spanyol nemzeti együttesnek. Éppen ezért az oroszországi torna után átadja helyét a fiataloknak.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség védelmébe vedte a 29 éves középhátvédet. A RFEF közleményt adott ki hétfőn, ebben hangsúlyozták, hogy Gerard Piqué nem követett el szabálysértést.

Piqué eddig 84 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban, meghatározó tagja volt a 2010-es világbajnokásgon, majd a 2012-es Európa-bajnokságon diadalmaskodó csapatnak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?