Vb-selejtező: a svájciak nem kérnek a döntetlenből

A portugálverő svájci labdarúgó-válogatott a csoportelsőségre hajt – fejtette ki Vladimir Petkovics a budapesti mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón. A magyarokat irányító Bernd Storck gólokat emlegetett.

„Jól felkészültünk, mindenki jó formában van. Intenzív játékra, nehéz mérkőzésre számítunk. A svájciak domináns futballt játszanak, sokat van náluk a labda, de nemcsak rájuk kell koncentrálni, hanem magunkra, a saját játékunkra, ahogy ez az Eb-n is sikerült” – nyilatkozta az újságíróknak Bernd Storck.

A magyar válogatott német trénere elmondta, szeretnék gólokkal megörvendeztetni a szurkolókat. Ez az első fordulóban nem sikerült, a válogatott 0–0-s döntetlent játszott a Feröer-szigeteken.

A svájci csapat időközben tekintélyt parancsoló eredménnyel kezdte a selejtezősorozatot, Stephan Lichsteinerék a szeptemberi nyitányon az Eb-címvédő portugálokat győzték le 2–0-ra. Stieber Zoltán szerint ezzel nagyszerű rajtot vett a csoportrivális, de a bázeli St. Jakob Parkban rendezett mérkőzés nem volt annyira egyértelmű, mint azt az eredmény mutatja – vélekedett a magyar labdarúgó.

A svájciak mindenestre a három pontért érkeztek Budapestre: „A döntetlennel soha nem érjük be, győzelemre játszunk. Ezt nem tekinthetjük kötelezőnek, de mindent megteszünk a három pont megszerzéséért. Fontos, hogy csapatként megálljuk a helyünket. Szeretnénk megszerezni a csoportelsőséget, ám a második hely szempontjából is rendkívül fontos lesz a találkozó” – ezt Vladimir Petkovics, a svájci együttes vezetőedzője mondta.Xherdan Shaqiri, a Stoke City szélsője az utóbbi hetekben sérüléssel bajlódott, de felépült és vállalni tudja a játékot: „Elsősorban támadójátékot játszunk, de a védekezésre is odafigyelünk. Eljött az idő, hogy bizonyítsuk, nagyobb csapatok ellen is megálljuk a helyünket, s ezt már meg is mutattuk a portugálok elleni sikerrel. Az elmúlt hetekben vádlisérülésem miatt nem léphettem pályára, de megfelelően tudtam regenerálódni, jól sikerült a felépülésem.”

Shaqiri tehát minden bizonnyal ott lesz a kezdőcsapatban, de az eltiltott Granit Xhakára nem számíthat a „Nati” bosnyák-horvát származású trénere, és ugyanez érvényes Fabian Frei, Johan Djourou, illetve Francois Moubandje esetében – ők sérülés miatt nem játszhatnak. A magyar táborban két center, Böde Dániel és Priskin Tamás a két legnagyobb hiányzó, de Storck szerint a csatárokat van akivel pótolni.

Az MTI a következő kezdőcsapatra számít a romániai idő szerint 21.45-kor kezdődő selejtezőn, amelyet a Groupama Arénában rendeznek: Gulácsi Péter – Fiola Attila, Guzmics Richárd, Lang Ádám, Kádár Tamás – Nagy Ádám, Gera Zoltán – Stieber Zoltán, Kleinheisler László, Dzsudzsák Balázs – Szalai Ádám.

Kapcsolódók

Kimaradt?