Kettőből kettő, élre ugrott az SzKC

Második mérkőzését is megnyerte a férfi kézilabda-bajnokságban szereplő székelyudvarhelyi alakulat. Az SzKc végig vezetett kedd este a Steaua ellen, Vlad Caba játékosai végül simán, 32:26-ra győztek. Sikerével a székelyföldi csapat ideiglenesen átvette a vezetést a ligában, kihasználva a Bukaresti CSM nem várt vereségét.

Az udvarhelyi sportcsarnok megtelt szurkolókkal a szezon első hazai bajnokijára. Egy hete a fiúk drámai körülmények között harcolták ki a három pontot, Resicabányán a hajrában három mezőnyjátékossal sikerült megtartani a minimális előnyt. Ezúttal elmaradtak az izgalmak, az SzKC magabiztos játékkal múlta felül bukaresti riválisát.A vendéglátók remekül kezdtek, a hatodik percben már négy gól volt az SzKC előnye, s bár a Steaua a folytatásban összekapta magát, Vlad Caba együttese tudott újítani a szünetig, így 16:13-nál vonultak az öltözőbe a csapatok. A második félidő egy szakaszában kilenccel is vezettek a néha már látványos befejezésekre törekedő udvarhelyiek. Az utolsó percekben a biztos győzelem tudatában kissé kiengedett az SzKc, a vendégek végül elkerülték a kiütéses vereséget.

A Román Kézilabda Szövetség összesítése alapján Szász András és Vitalij Komogorov egyaránt öt gólt dobott, a túloldalon pedig Ionuț Georgescu vitte a vállán a csapatot, ő tíz góllal zárt. Megemlítendő még, hogy a vendégektől Gheorghe Irimescu a 40. percben piros lapot kapott.

A Bölények Ligája második fordulójának keddi nyitómérkőzésén kikapott a tavalyi szezon ezüstérmese. A Bukaresti CSM nagy csatában, 26:25-re maradt alul a HC Vaslui-jal szemben.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?