Indulatos meccsen vereséget szenvedtek a csíki hokisok

Mintegy hétszáz néző előtt lépett pályára péntek este a Csíkszeredai Sportklub és a Galaci Dunărea.

A csíki csapat már az első percektől kemény, ütközős játékba állt bele, amely nem ízlett a vendégcsapatnak. A galaciak nyolc légióssal játszottak Zolotukin és Holéczy mellett.

A rengeteg ütközés miatt nem volt szemet gyönyörködtető látványos meccs, de a hazai publikumnak tetszett az, amit látott. A fiúk remekül kezdtek, és a 15. percben emberelőnyből meg is született a vezető találat. A 16. perc meghozta a meccs első bunyóját: János csapott össze Durkechel, majd mentek mindketten zuhanyozni. Alig egy percre rá pedig egy rövidzárlatot kihasználva Bushbacher egyenlített.

A második húsz percben még több ütközés és ökölpárbaj volt a pályán. Előbb Gecse akaszkodott össze Krajcival, majd Bíró Tamás Munteanuval. A fiúk nem annyira a játékra összpontosítottak, és így nem volt meglepő, hogy a Duna-partiak 40 perc után egygólos előnyre tettek szert.

Az utolsó harmad egy gyors galaci góllal indult, ezt követően a kék-fehérek fokozatosan egyre nagyobb nyomás alá helyezték Dovina ketrecét. A várva várt szépítő találat elmaradt, de jött helyette egy újabb bunyó, Papp kapott 2+2 percet. Az előnnyel nem tudott mit kezdeni a vendégcsapat, majd egyenlő létszám mellett Molnár Zsombor szépített. Tom McCarthy vezetőedző az utolsó másodpercekben megpróbálkozott a kapuscserével, de nem jött össze az egyenlítő találat.

A játékvezetők 86:86 percnyi büntetőt osztottak ki a meccs végére. Szombaton 18 órától újfent megmérkőznek a felek.

Eredmény: Csíkszeredai Sportklub – Galaci Dunărea 4–5 (1–1, 2–3, 1–1). Gólszerzők: Antal Zs. (15., 28., 40.), Molnár Zs. (58.), illetve Buscbacher (17., 44.), Bednar (27.), Lőrincz (30.), Márton H. (34). Sportklub: Onodi (Ruczuj) – Papp, Antal E., Bíró T., Péter R., Sándor – Gecse, János, Antal, Zolotukin, Moldován – Salló, Orbán, Farkas, Molnár Zs., Molnár Z. – Antal H., Márton R., Holéczy, Geréb, Rokaly N. Galac: Dovina (Popa B.) – Bednar, Flinta, Pál, Buschbacher, Mihály – Durkech, Góga, Szőcs, Krajci, Lőrincz – Devecka, Hildebrand, Rusnak, Lantos, Márton H. – Tamás N., Pál Zs., Munteanu, Popa A.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?