Rio 2016: jegyüzérkedésért letartóztatták az Ír Olimpiai Bizottság elnökét

llegális jegyeladás gyanújával Rio de Janeiróban őrizetbe vették és letartóztatták Patrick Hickeyt, a Nemzetközi Olimpiai Bizorttság igazgatótanácsának a tagját, az Ír Olimpiai Bizottság és az Európai Olimpiai Bizottság elnökét. A 71 éves férfi csuklóján a brazil nagyváros egyik szállodájában kattant a bilincs.

A rendőröknek rá kellett törni az ajtót, amelyet magára zárt, mielőtt átmenekült volna a szomszéd szobába, amelyet korábban a fia foglalt el. ​Őrizetbe vétele után kórházba kellett szállítani. Az elnök a rendőrségi botrány után és kihallgatása alatt le is mondott.  

Ügyészségi gyanú szerint Hickey üzérkézre játszott át jegyeket, amelyeket aztán a feketepiacon horribilis összegért adtak el. Akkor vetődhetett fel vele szemben az illegális jegyeladás gyanúja, amikor 800 jeggyel elkaptak egy üzért, de a brazil sajtó úgy tudja, az őrizetbe vételének köze van egy másik ír férfi, Kevin James Mallon elfogásához. Őt, a THG Sports nevű cég vezetőjét olimpia nyitónapján vették őrizetbe, szintén azzal a gyanúval, hogy a feketepiacon árult jegyeket.

Kimaradt?