BL-selejtező: csak öt gólt kapott a Steaua

Lehetett volna nagyobb is a különbség. A Manchester City klasszisokkal jobban futballozott, mint a hazai pályán szereplő bukarestiek. Nem kérdés, melyik csapat jut tovább a Bajnokok Ligája csoportkörébe.

Leszámítva néhány percet a félidők elejéről, végig a manchesteri együttes irányította a kedd esti selejtezőmérkőzést, amelyre több mint 45 ezer érdeklődő vásárolt belépőt. A nézők igazi show-t láthattak, de ehhez nem tudott sokat hozzátenni a román bajnokság második helyezettje. Sergio Agüero úgy ért el mesterhármast, hogy két tizenegyest is elpuskázott, míg a piros-kék legjobbja, a beszedett gólok ellenére, Florin Niță volt. A Steaua hálóőre védett, amit csak tudott, a hátsó emberek azonban nem támogatták eléggé a kaput őrző csapattársat.

A találkozó inkább egy edzőmeccshez hasonlított, különösen a második félidőben. Igaz, addigra minden eldőlt, hiszen a City már az első negyvenöt percben megalapozta a továbbjutást. Elsőként David Silva talált be, miután Sterling labdát szerzett, majd bohócot csinált Toșcaból. Kevéssel a szünet előtt ugyancsak Sterling adott gólpasszt annak az Agüerónak, aki ha kicsit jobban összpontosít, már a pihenőre hat-trickkel mehetett volna.

A második játékrész elejét megnyomták a Steaua játékosai, de ismét ők kaptak gólt. Nolito a 49. percben megbüntette a védők rossz helyezkedését: De Bruyne átadása után ziccerbe került, simán kicselezte a kapust és a hálóba gurított. Pep Guradiola csapat ezt követően több helyzetet is elszórakozott, a különbség jóval nagyobb lehetett volna, mint az 0–5-s végeredmény, amelyet Agüero állított be újabb két góllal. Visszavágó jövő szerdán, augusztus 24-én.

A mérkőzés összefoglalója.

Eldőlni látszik a Young Boys és a Borussia Mönchenglabach páharca is, az esélyesebb németek három gólt szereztek idegenben, így fél lábbal már a főtáblán érezhetik magukat. Az elmúlt fordulóban az Astra Girugiut búcsúztató FC Köbenhavn minimális előnyt szerzett az APOEL ellen, míg az Ajax–FK Rosztov, illetve a Dinamo Zagreb–Salzburg összecsapás döntetlennel zárult.

UEFA Bajnokok Ligája, utolsó selejtezőkör

Első mérkőzés, Nemzeti Aréna, Bukarest, 45. 327 néző
Steaua–Manchester City 0–5 (0–2)
Gólszerzők: Silva (13.), Agüero (41., 78., 89.), Nolito (49.)

Steaua: Niță – Enache, Tamaș, Toșca, Momcsilovics – Muniru (Popescu), Achim (Bourceanu) – Popa, Stanciu, Hamroun – Golubovics (Tudorie). Vezetőedző: Laurențiu Reghecampf.

Man. City: Caballero – Kolarov (Clichy), Stones, Otamendi, Zabaleta (Sagna) – Fernandinho – Nolito, Silva, De Bruyne (Fernando), Sterling – Agüero. Vezetőedző: Josep Guardiola.

További eredmények

  • Ajax–FK Rosztov 1–1
  • Dinamo Zagreb–Salzburg 1–1
  • FC Köbenhavn–APOEL 1–0
  • Young Boys–Borussia Mönchengladbach 1–3

Kapcsolódók

Kimaradt?