Rio 2016: elcsalták Mihai Nistor bunyóját?

Botrányos ítélet született a Romániát képviselő Mihai Nistor és a jordániai Hussein Iashaish szombati mérkőzésén a riói olimpia ökölvívótornájának szupernehézsúlyú kategóriájában.

Bár az összecsapást az arab bokszoló kezdte jobban, később Nistor került fölénybe, olyannyira, hogy riválisára kétszer is rászámolt a mérkőzésvezető. A román sportoló továbbjutása egyértelműnek tűnt, de a pontozóbírók úgy döntöttek, a jordániai érdemel győzelmet. Nistor nehezen viselte a vereséget, szerinte óriási csalást történt, az ítélettel pedig egy francia riválisát akarták segíteni a bírók. „Még most sem fogtam fel, hogy kikaptam. Kétszer számoltak az ellenfelemre, ennél többet nem tehettem a győzelemért. A kapitány óvni akar, de tudom, ezzel nem megyünk semmire.” – nyilatkozta a román olimpikon. 

„Úgy érzem, ezzel a döntéssel a francia Yoka útját egyengették az olimpiai dobogó felé, mert félt velem bokszolni. A franciáknak van emberük a nemzetközi szövetségben, meglátják, nem mennek haza arany nélkül, csak akkor, ha kiütik őket.” – tette hozzá Mihai Nistor, aki szerint „az ilyen rablás eltávolítja az embereket a sporttól.”

Kapcsolódók

Kimaradt?