UEFA-szuperkupa: Carvajal szólógólja döntött

Daniel Carvajal egyéni akciója döntötte el kedd este a norvégiai Trondheim városában a Real Madrid és a Sevilla szuperkupa-mérkőzését. A Real szélső hátvédje a kétszer tizenöt perces hosszabbítás végén bombázott külsővel a kapuba, miután zavartalanul betört az andalúziai csapat tizenhatosába.



Az Európa Liga-címvédő Sevillának nagyon kevés hiányzott a győzelemhez, a rendes játékidő utolsó pillanataiban az előretolt Sergio Ramos módosította 2–2-re az állást egy közeli fejessel. A válogatott hátvéd ezzel kijavította hibáját, a második félidőben a BL-győztes éppen Ramos szabálytalansága miatt került hátrányba. A viszonylag könnyen megítélt büntetőt Jevhen Konopljanka értékesítette.

A mérkőzésen egyébként a madridiak szerezték meg a vezetést, az első európai kupameccsét játszó Marco Asensio szépségdíjas gólt lőtt huszonegynéhány méterről. Erre az olasz Franco Vázquez válaszolt az első félidő hajrájában.

A Real Madrid harmadszorra hódította el a trófeát, miközben a Sevilla negyedik alkalommal maradt alul az UEFA-szuperkupa döntőjében. A piros-fehérek csak 2006-ban tudták megnyeri az európai kupasorozatok győzteseinek összecsapását.

Az uefa.com Sergio Ramos-t választotta e meccs emberének, a „királyiak” hátvédje két gólt fejelt a meccsen, de a másodikat nem adta meg a játékvezető.

UEFA-szuperkupa

​Trondheim, Lerkendal Stadion, 21 000 néző
Játékvezető: Milorad Mazics (szerb)

Real Madrid–Sevilla 3–2, hosszabbítás után
Gólszerzők:
Asensio (21.), Sergio Ramos (90+3.), Carvajal (119.), illetve F. Vázquez (41.), Konopljanka (72., büntetőből)
​Piros lap: Kolodziejczak (94.) – Sevilla

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?