BL: a Steaua folytathatja, Astra-kudarc Dániában

Felemás estét zártak a román csapatok az UEFA Bajnokok Ligája 3. selejtezőkörének szerda esti visszavágóin. A Steaua kiharcolta Bukarestben a továbbjutást a Sparta Prágával szemben, az Astra azonban már az első félidő után lemondhatott a csoportkörről. A dán fővárosban az FC Köbenhavn három góljára egyszer sem tudott válaszolni a labdarúgó Liga 1 címvédője.

A csehországi odavágó után a Nemzeti Arénában is Nicolae Stanciu volt a piros-kékek kulcsembere. A Steaua tízese óriási kapásgólt lőtt a 31. percben, hogy aztán második félidőben végleg eldöntse a párharcot egy újabb góllal. Ekkor a csehek már emberhátrányban szerepeltek, Jakub Brabec nem sokkal a térfélcsere után megkapta második sárga lapját, így el kellett hagynia a pályát.

A győzelem azt jelenti, hogy a bukarestiek idén mindenképp bejutnak valamelyik sorozat csoportkörébe: ha a BL-selejtező playoff-körében nem is járnak sikerrel, vigaszként az Európa Liga főtáblájára kerülnek.

Dániában Andreas Cornelius, illetve Federico Santander gondoskodott arról, hogy ne legyen két román csapat a Bajnokok Ligája kvalifikációjának utolsó fordulójában. A nemzetközi szinten kevés tapasztalattal rendelkező Astra egyértelmű vereséget szenvedett a dán bajnoktól. A különbség akár a 3–0-s végeredménynél is nagyobb lehetett volna, amennyiben a házigazdák nem szórakoznak el egy-két helyzetet.

A giurgiui együttes európai kupaszereplése ezzel nem ért véget, az Európa Ligában még legalább egy párharc vár Cristian Săpunaruékra.

UEFA Bajnokok Ligája, 3. selejtezőkör
Szerdai visszavágók

  • FC Köbenhavn–Astra Giurgiu 3–0 (3–0)
  • Továbbjutott az FC Köbenhavn 4–1-es összesítéssel
     
  • Steaua–Sparta Praha 2–0 (1–0)
  • Továbbjutott a Steaua 3–1-es összesítéssel

Itt érhető el a többi eredmény.

Kimaradt?