Terveiről kérdeztük a Kolozsvári CFR új székely csatárát

A magyar labdarúgó-bajnokságból kevesen szerződnek a román élvonalba. Hodgyai Lászlónak sikerült, a fiatal csíkszeredai játékos vasutas-szerelésbe bújt, ha minden jól megy, a következő két szezonban a Kolozsvári CFR-nél játszhat. A Ferencváros és a Soroksár SC korábbi támadója a Maszolnak elárult néhány részletet a szerződtetéséről. Mint mondta, legfőbb célja, hogy bemutatkozzon a labdarúgó Liga 1-ben. 

Erdélyi magyar futballistával bővült a Kolozsvári CFR játékoskerete. Amint azt múlt héten megírtuk, a klub leigazolta a Ferencvárostól Hodgyai Lászlót. Lacika, ahogy ismerősei, barátai becézik, a magyarországi időszak után mondhatni hazatér. Nem messze szülőföldjétől, ezentúl egy olyan városban űzi mesterségét, ahová nagyon sok, számára kedves személy köti. „Nagyon sok itt az ismerősöm, a barátaim nagy része itt végezte, vagy végzi most is az egyetemet. Sőt, a testvérem, nagyapám és nagybátyám is itt él” – meséli Hodgyai.

A 24 éves labdarúgó csatárposzton játszik, ugyanakkor a jobb szélen is bevethető. Magyarországi kitérője alatt nem tudott nagyot alkotni. A 2014/15-ös szezonban a Soroksár SC-nél tizenöt NB II-es mérkőzés pipált ki, két góllal és ugyanannyi gólpasszal segítve csapatát, aztán az elmúlt idényben mindössze egy kupameccset csípett el, az RSE Nagyecsed ellen egy félidőt játszott a Ferencvárosban. Egyébként azon a mérkőzésen a későbbi kupagyőztes 10:0 arányban söpörte el alsóbb osztályú ellenfelét.

Hodgyai közösségi oldalán a következőképpen összegezte a magyar labdarúgásban eltöltött éveit: „Lezárult a karrierem egy meghatározó fejezete. Ez alatt a négy év alatt tapasztaltam hideget-meleget, de így utólag visszagondolva nagyon örvendek, hogy a Ferencváros TC játékosa lehettem”.

Most újabb nagy lehetőség előtt áll, kérdés, Vasile Miriuță vezetőedző mikor ad neki esélyt a bizonyításra. A fiatal gólfelelős mindenestre bizakodó: „Hogy Kolozsvárra jöhettem elsősorban a karrierem szempontjából nagyon fontos. Be akarok már mutatkozni az első osztályban! Két évre írtam alá, de ha úgy alakul, akkor a szerződést részemről meghosszabbíthatjuk. Az 57-es mezt elkértem Nouviertől, mert ezzel szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek, amiért mindig támogatnak és támogatni fognak.”

A CFR edzői a szezonkezdet előtt a szlovéniai edzőtáborban tesztelték Hodgyait, aki barátja segítségével jutott el Mariborba. „Azelőtt nem jártam Mariborban és úgy tűnt, egy ideig nem is fogok. Nem volt amivel kiutazzak, végül egy barátom, Sándor István, a Soroksár SC jelenlegi labdarúgója segítségemre sietett és kölcsönadta az autóját. Úgy gondolom, az edzéseken kihoztam magamból a maximumot, a meccseken pedig mondhatjuk úgy, csak a gól hiányzott.”

Az új szerzeményt arról is kérdeztük, milyen hangulat uralkodik a CFR öltőzőjében, kíváncsiak voltunk, hogyan tudta megértetni magát a multikulturális táraságban. „Az első benyomásom pozitív, sok a más nemzetiségű játékos, de szerencsére néha-néha a kisebb nyelvi problémákat leszámítva nagyon jól megértjük egymást. Jó társaság, jó csapat, együtt sokra vihetjük.”

Hodgyai legutóbb nem került be a CFR keretébe, a csapat hétvégén 3–1-es vereséget szenvedett az FC Botoșani otthonában. Azon a találkozón Cristian Lopez és Cristian Bud szerepelt legelöl a kolozsváriaknál, majd a második félidőben a portugál Guima is pályára lépett. Perpillanat öt centert foglalkoztat az egyesület, a csíki csatár mellett Sergiu Negruț is pályázik a posztra.

Hodgyai László
1992. január 18., Csíkszereda
Nevelőegyesület: Csíkszeredai Start 2000
Posztja: Csatár
További klubjai: Marosvásárhelyi ASA II, Ferencvárosi TC, Soroksár SC

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?