Tomori Zsuzsanna a világ legjobb női kézilabdázója

Tomori Zsuzsannát választotta 2012 legjobb női kézilabdázójának a tekintélyes handball-planet.com internetes portál.  A szavazáson 12 889-en voksoltak, amelyből 7284-en a Ferencváros klasszisát vélték a legjobbnak.tomori

A második a montenegrói Katarina Bulatovics lett 34,1 százalékkal, míg honfitársa, Jovanka Radicsevics 4,2 százalékkal a harmadik.  A Győr és a világ egyik legjobb beállósa, a norvég Heidi Löke csak a negyedik lett, kereken 400 vokssal.

A női edzők közül a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Karl-Erik Böhn végzett az élen, második a montenegrói Dragan Adzsics lett, míg a harmadik a norvégok izlandi kapitánya, Thorir Hergeirsson. A férfiaknál a cseh Filip Jicha 1731 szavazattal lett első, a dán Mikkel Hansent és a svéd Kim Anderssont előzte meg.

A férfi edzők szavazásán a Kiel és az izlandi válogatott mesterét, Alfred Gislasont választották a szurkolók. A dán szövetségi kapitány, Ulrik Wilbek lett a második, míg a francia olimpiai bajnok, Claude Onesta a harmadik. Itt is nagy volt a fölény, Gislason 3222 szavazatot kapott, Wilbek csak 1478-at.

Kimaradt?