A Juventus 90 millió euróért megszerezte Gonzalo Higuaínt

A Serie A honlapján hivatalosan is felkerült az idei igazolások közé Gonzalo Higuaín neve, aki a Napoli együttesétől az utóbbi öt év bajnokához, a Juventushoz igazolt. Később a klubok is megerősítették a transzfert, így Higuaín hivatalosan a világ harmadik legdrágább játékosa lett.

Higuaín 4 éves szerződést írt alá a torinói együttessel, és a Juve végül hajlandó volt kifizetni az argentin 90 millió eurós kivásárlási árát, amelyet két év alatt kell majd átutalnia a Napolinak. A volt Real Madrid-csatár a tavalyi szezonban rekordmennyiségű gólt termelt az olasz első osztályban, így érthető, hogy a Juventusnak mélyen a zsebébe kellett nyúlnia.

Az olasz lapok már hetek óta kész tényként közölték az átigazolást, de végül csak most került pont a történet végére. Az olasz bajnoki címvédő minden eddiginél nagyobb eséllyel pályázhat a Bajnokok Ligája-sikerre is, hiszen Higuaín már az ötödik nyári igazolás Miralem Pjanic, Marko Pjaca, Mehdi Benatia és Dani Alves után. Ez azonban az olasz foci rajongóinak nem olyan jó hír, hiszen a Juve ismét egy közvetlen riválisát gyengítette, és hiába a 90 millió euró, a tavalyi Higuaín pótolhatatlan a Napoli számára.

A River Plate-ben nevelkedett Higuaín 2007-ben igazolt a Real Madridhoz, ahol igazi világsztár vált belőle, de Karim Benzema mellett nem kapott annyi játéklehetőséget, hogy a spanyol fővárosban maradjon. 264 találkozó után így elhagyta a spanyol fővárost és a Napolihoz igazolt. Nápolyban igazi közönségkedvenc lett belőle, és Olasz Kupához, valamit Szuperkupához segítette a dél-olasz csapatot.

Kimaradt?