Liga 1: bajnokverés, ASA-kudarc a nyitókörben

Gólgazdag mérkőzéseket hozott a román labdarúgóliga első fordulójának szombati játéknapja. A nyáron nagyon átalakult Marosvásárhelyi ASA nem tudott pontot szerezni az élvonalba visszatérő Medgyesi Gázmentán vendégeként. A bajnokság első rangadóján a hazai pályán szereplő Astra Giurgiu nagy különbségű vereséget szenvedett a jó formában játszó Dinamótól. Összesen nyolc gól született a két találkozón.

A legutóbbi szezonban még a rájátszásban szereplő marosvásárhelyi csapatot több meghatározó játékos elhagyta az átigazolási időszakban. Dario Bonetti, a nemrégiben kinevezett olasz vezetőedző úgy fogalmazott, nehéz küldetésre számít. Az új idény pedig rosszul kezdődött a vásárhelyiek számára, az esélyesebbnek vélt Medgyesi Gázmetán 2–1-re megnyerte a bemutatkozó mérkőzést. Azdren Llullaku, a Szeben megyeiek koszovói-albán légiósa a 32. percben büntetőt hibázott, de a kipattanót már bepofozta a kapuba. Erre még Robert Candrea válaszolni tudott kevéssel a szünet előtt, de Mircea Axente második félidei gólja eldöntötte a meccset.

Az Astra–Dinamo összecsapáson minden volt: mesterhármas, piros lap, tizenegyesből pedig három is. A bukarestiek Harlem Gnohéré vezényletével biztosították be mindhárom pontot, a francia csatár kétszer is eredményes volt a büntetőpontról, betalált akcióból is, míg az első félidő végén gólpasszal szolgálta ki Valentin Lazărt. Utóbbi megúszott egy kemény belépőt a második játékrészben, ami után Alexandru Stan azonnal piros lapot kapott. A hírek szerint Lazăr sérülése nem komoly, már a következő meccsen játszhat. A címvédő egy találattal vigasztalódhatott, Fernando Boldrin rendkívül magabiztosan végezte el a megítélt büntetőt.

Labdarúgó Liga 1, alapszakasz
1. forduló, szombati eredmények

  • Medgyesi Gázmetán–Marosvásárhelyi ASA 2–1 (1–1)
    gólszerzők: Azdren Llullaku (32. perc), Mircea Axente (62.), ill. Robert Candrea (42.)
     
  • Astra Giurgiu–Dinamo 1–4 (0–2)
    gólszerzők: Fernando Boldrin (47., büntetőből), ill. Harlem Gnohéré (23., 70. – mindkettő büntetőből, 77.), Valentin Lazăr (44.)
    piros lap: Alexandru Stan (74.)

Kapcsolódók

Kimaradt?