Európa Liga: nehéz helyzetben a DVSC

Fehéroroszországban legalább két gólra lesz szüksége a továbbjutáshoz a debreceni futballcsapatnak, miután a Torpedo Zsogyino meglepetésre győzni tudott a Nagyerdei Stadionban. A csütörtöki mérkőzésen Kondás Elemér labdarúgói dolgoztak ki több gólszerzési lehetőséget, de a belorusz csapat jóval hatékonyabbnak bizonyult.

Tiszta Tibor hiába jutatta előnyhöz a DVSC-t már a második percben, a Torpedo az első félidő közepén kiegyenlített, majd a mérkőzés hajrájában Jevgenyij Klopockij elképesztő szabadrúgásgóljával a fordítás is összejött az esélytelenebbnek tartott vendégeknek.

„Végig irányítottuk a találkozót, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, az ellenfél egy átlövéssel és egy jól eltalált szabadrúgással tudott nyerni. Nem érdemeltünk vereséget. Masszívan futballozott a Zsodino, erre is számítottunk, mégis sikerült sok lehetőséget kidolgoznunk, folyamatosan az ellenfél térfelén voltunk. Nagyon sajnálom ezt a mérkőzést, mert győzelmet szalasztottunk el. Nem adjuk fel, az fog dönteni, hogyan használjuk ki a helyzeteket a visszavágón” – nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője.

További két magyar csapat lépett pályára az Európa Liga-selejtező második fordulójában. Az MTK szintén nehéz helyzetből várja a Qabala elleni visszavágót, mivel az azeriek 2–1-re nyerték a magyarországi odavágót. A Videoton azonban 2–0-ra győzött a szerb Csukaricski ellen.

Kapcsolódók

Kimaradt?