Szurkolói villamosról követhető az olimpia

Szurkolói villamost indít a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és egy sportmarketing iroda a fővárosban, a szerelvényen kivetítőkön lehet majd nézni az olimpiai közvetítést. A villamost nemzeti színű festéssel, Hajrá, magyarok! felirattal és négy sportág (úszás, vízilabda, lovaglás, cselgáncs) egy-egy jellemző mozzanatából álló képpel díszítették fel. A járat az 1-es és az 1A, a 3-as és a 61-es vonalán jár az olimpia ideje alatt.villamos3

Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója a villamost bemutató csütörtöki sajtótájékoztatón azt mondta: mivel a város legnagyobb felülethordozója a BKV a járművekkel és állomásokkal, feladatuknak tekintik, hogy ezt kihasználva a fontos ügyhöz csatlakozzanak. Hozzátette: a a magyar olimpia csapat szurkolói villamosával azoknak is kedvet szeretnének csinálni a szurkoláshoz, akik egyébként nem néznék a versenyeket.

A TW6000-es pénteken az 1-es villamos vonalán kezdi szolgálatát, a pontos menetrend a BKV és a BKK honlapjáról és a BKK Facebook-oldaláról is letölthető.

Fábián László olimpiai bajnok, a projekt szakmai vezetője a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy azért találták ki a szurkolói villamost, mert egy nem hétköznapi "szurkolói klubot" szerettek volna létrehozni és közelebb akarták hozni az emberekhez az olimpiát. Jelezte, hogy a remények szerint az olimpia után néhány napig még közlekedik a villamos és több olimpikont is szállíthat.

Kimaradt?