NBA: Tim Duncan visszavonul

Tizenkilenc szezon után bejelentette visszavonulását Tim Duncan, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő San Antonio Spurs klasszis játékosa.

A 40 éves center 1997-ben került a texasi klubhoz, amelyben egész karrierje alatt játszott. A Spurs Duncannel a soraiban mind a 19 szezonban ott volt a rájátszásban, öt bajnoki címet nyert a csapattal, kétszer választották az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP).Duncan karrierje során az alapszakaszban 1072 győzelme mellett 438 alkalommal hagyta el vesztesen a pályát, ez 71 százalékos hatékonyság, ilyen mutatója senkinek sem volt az elmúlt 19 évben a négy nagy amerikai sportligában (NBA, NFL, NHL, MLB).

A Virgin-szigetekről származó kosaras a Spurs történetének legeredményesebbjeként, legjobb lepattanózójaként és blokkolójaként vonul vissza, emellett a lejátszott mérkőzések és a parketten töltött percek tekintetében is első.

Duncan az NBA történetének egyetlen játékosa, aki több mint kilencezer percet játszott a rájátszásban, összesen 251 mérkőzésen lépett pályára a playoffban.

Kimaradt?