Euro-2016: Az álom véget ért – sajtóvisszhang

A szomorúság és a kiábrándultság hangján számoltak be hétfőn a francia lapok a hazai válogatott vereségéről a franciaországi labdarúgó-Eb döntőjében. ​

A Le Figaro címlapján a Stade de France gyepén láthatóan elveszett Antoine Griezmann látható a mérkőzés lefújását követően, amelyet Portugália 1–0-ra nyert meg a hosszabbításban. Összeomlottak – írta a L'Équipe című sportlap, amely a mezébe burkolózva zokogó Paul Pogba fotóját választotta a francia válogatott hatalmas csalódottságának illusztrálására. Túl kegyetlen – vélte a La Dépeche du Midi című regionális lap, amely André-Pierre Gignacot tette címlapjára, miután kapufát lőtt. A La Voix du Nord szerint „széttört egy álom”, míg a Sud Ouest szerint „megszakad a szívünk”, a Le Courrier de l'ouest szerint „a kék álom elszállt”.

„Mekkora csalódás” – írta a Le Courrier picard. A Le Parisien csak annyit írt, hogy „ez nem a mi napunk volt”. A legolvasottabb fővárosi lap egyébként az egyetlen francia újság, amely a kupát magasba tartó portugál válogatott fotójával a címlapján jelent meg. A francia lapok azt is kiemelték, hogy a hazai rendezésű torna a franciák és csapatuk egymásra találásának története volt. „Köszönet, hogy újra szövődött a szerelemi történet a Kékek és a szurkolói nemzet között” – írta a L,Est Républicain, a Le Courrier picard szerint pedig a 11 játékos „egy kis energiát adott végre az országnak és büszkeséget öntött a franciákba”.

banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

banner_X7Nd4jXU_Maszol-970x250.gif
banner_IeXAwzKh_Maszol-300x250.gif

Kimaradt?