Rio 2016: letették az esküt a magyar olimpikonok

Letette az olimpiai esküt csütörtökön Budapesten a 29 nap múlva, augusztus 5-én kezdődő riói játékokon szereplő magyar csapat.

A fogadalomtétel szövegét két öttusázó, az ifjúsági olimpiai ezüstérmes Földházi Zsófia (23 éves) és a londoni játékokon harmadik Marosi Ádám (32) mondta el a Művészetek Palotájában rendezett ünnepségen. Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: aki most esküt tesz, már sikerrel vette az első akadályt, mivel sok sportágban nehezebb megszerezni a kvalifikációt, mint jól szerepelni. Kitért arra is, hogy a MOB álláspontja doppingkérdésben a zéró tolerancia.

Áder János köztársasági elnök azt hangsúlyozta: Magyarország az összesített olimpiai éremtáblázaton nyolcadik, de ha lakosságarányosan vizsgálják a magyar sportolók teljesítményét, akkor a magyar a harmadik legeredményesebb nemzet. 

"A labdarúgó Európa-bajnokság hamarosan véget ér, de a közösségi élmény, amelyhez elég volt a játékosok becsületes, tisztességes hozzáállása, velünk marad. Az olimpiai közvetítéseket milliók nézik majd, Önöknek érezniük kell a szurkolók bíztatását, a mi bíztatásunkat" - fordult a sportolókhoz az államfő.

Kapcsolódók

Kimaradt?