Vízilabda: ezzel a kerettel vág neki Benedek Tibor riói olimpiának

Benedek Tibor, a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitány kihirdette a riói olimpiára utazó tizenhármas keret. A szakember két helyen változtatott az áprilisban kvótát szerző csapaton, visszatér Decker Attila és Kis Gábor, Madaras Norbert viszont nem utazik az ötkarikás játékokra.

Három hét közös felkészülés után, tizenöt nappal a hivatalos határidő előtt döntést hozott Benedek Tibor, és megnevezte azt a tizenhárom vízilabdázót, aki utazhat az augusztusi olimpiára. A korai kerethirdetésnek az volt a célja, hogy a kiválasztottak minél többet tudjanak együtt gyakorolni és a nagy korkülönbségű csapat tökéletesen összeszokjon.

A magyar válogatott áprilisban Triesztben harcolta ki az olimpiai kvótát, az ott szereplő csapaton két helyen változtatott a szakember: az idei Eb-n és a kvalifikációs tornán szereplő Bisztritsányi Dávid helyett ismét Decker Attila lesz Nagy Viktor társa a kapuban, míg a viadal előtt megsérülő Kis Gábor újra kerettag, így Bedő Krisztián marad ki.

A kerethirdetés egyik, ha nem a legnagyobb kérdése Madaras Norbert szerepe volt, hiszen a kétszeres olimpiai és világbajnok balkezes a tavalyi világbajnokság (6. hely) óta nem volt kerettag. A felkészülés kezdetén visszakerült, azonban a kapitány végül úgy határozott, hogy két balkezessel, név szerint Vámos Mártonnal és Zalánki Gergővel utazik Rióba.

„Ha egészséges, Kis Gábor feltehetőleg ott lett volna Triesztben, míg Decker Attila nagyon jó teljesítményt nyújtott a felkészülési tornán, úgy gondolom, téthelyzetben, amikor be kell ugrani, vagy ő véd kezdőként, jobb teljesítményt tud nyújtani, mint Bisztritsányi Dávd – mondta a változtatásokról Benedek Tibor, majd kérdésünkre Madarasra is kitért. – Norbi úgy jött vissza, hogy nem volt garantálva, hogy bekerül a csapatba. Tudjuk, hogy fantasztikus játékos, nagy rutinnal, ezeket mind számításba vettem, Norbinak voltak kisebb sérülései is, amik hátráltattak a felkészülésben, úgy gondoltam, két balkezessel leszünk erősebbek és végül így döntöttem."

A keretből tehát hatan maradtak ki – Bátori Bence, Bedő Krisztián, Bisztritsányi Dávid, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Tóth Márton –, akik Madaras kivételével tartalékként tovább folytatják a munkát a csapattal. A mérkőzéseken, így a jövő heti BENU-kupán, illetve a szombati miskolci magyar–brazilon azonban az olimpiai csapat tagjai szállnak vízbe.

Kapusok: Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép, ősztől RacioNet-Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok). 
Mezőnyjátékosok: Decker Ádám (A-Híd-OSC-Újbuda, ősztől ZF-Eger), Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert (mindhárom Eger), Kis Gábor, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton (mind Szolnok), Manhercz Krisztián (ContiTech-Szeged-Diapolo), Szivós Márton (Eger, ősztől Honvéd), Zalánki Gergő (Eger, ősztől OSC)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?