EURO-2016: bombagóllal verték a franciák a románokat

A Franciaország-Románia mérkőzéssel kezdetét veszi pénteken este a labdarúgó-Európa-bajnokság (EURO-2016). A Maszol az egyetlen erdélyi magyar sajtótermék, amely akkreditált újságírón keresztül tudósít a kontinentális tornáról. Kollégánk a Stade de France sajtópáholyából tájékoztatja olvasóinkat. Percről percre.

Vége, a házigazdák begyűjtötték a három pontot. Franciaország-Románia 2-1

Három percet hosszabbítanak a magyar játékvezetők.

90. perc - Deschamps leveszi a valószínűleg győztes gólt szerző Payet-t, akit őrjöngve ünnepel a Stade de France közönsége.

89. perc - Dimitri Payet akkora gólt lőtt, hogy még az űrből is látszott.A francia középpályásnak jóharminc méterről sűlt el a lába.

86. perc - mintha elkezdtek volna óvatoskodni egy kicsit a csapatok. Kassai magára haragította a franciákat azzal, hogy továbbot intett Săpunaru férfiasabb hozzáállásánál a váll-váll harchoz.

82. perc - Adrian Popa lejött, Gabriel Torje állt be a helyére.

Az UEFA belső hálózatán kapott információ szerint a nyitómérkőzést 75,113 néző előtt rendezik.

76. perc - kevesebb, mint negyedóra van hátra az összecsapásból. 

71. perc - a románok most nyomás alatt tartják a házigazdákat, akik gyors akciókkal válaszolnak.

65. perc - Bogdan Stancu belövi azt a tizenegyest, amit Kassai Viktor az asszisztense tanácsára adott csak meg. 

57. perc - Olivier Giroud góljával 1-0-ra vezetnek a házigazdák.

52. perc - a franciák egy kicsit óvatosabban játszanak, vagy egyszerűen csak taktikát váltottak. Giroud került helyzetbe, de az Arsenal csatára gyenge lövését Tătărușanu könnyedén megfogja.

48. perc - Ismét a románok kezdtek jobban. Nicolae Stanciu beadását Bogdan Stancu sípcsonttal találja el és a labda mellé megy. 

23:05 - kezdődik a második félidő.

Szünet. A franciák 4-1-re vezetnek a nagy helyzetek számában, de a tabella továbbra is 0-0-t mutat.

46. perc - óriási helyzete volt a végén Giroudnak, aki védőjétől elszakadva rá tudta fejelni.

45. perc - a mérkőzés első sárgalapját Răzvan Raț kapja Kassaitól. 2 percet hosszabbít a magyar brigád.

44. perc - Pogba próbálkozott egy francia szabadrúgás után kihozni valamit egy elvesztett labdából, de kicsorgott a laszti

38. perc - vitatható helyzet a francia tizenhatosnál. Florin Andone esett nagyot, első látásra elvesztette a levegőben az egyensúlyát, de visszajátszásnál már azt is láttuk, hogy Rami lökött egyet rajta. Amúgy a büntetőfelületen kívül volt az affér, tehát tizenegyes ezárt semmiképpen sem járt volna. Andone megkapja a magáét a francia szurkolóktól.

36. perc - Săpunaru lábán megpattant az Atlético Madrid 100 millió euróra taksált játékosának, Antoine Griezmannak a lövése, így marad a döntetlen. 

30 perc - ​nem kímélik egymást a játékosok, Kassai Viktornak nehéz mérkőzése lesz.

14. perc - egyre sűrűbbek a francia támadások a jobb szélen; Sagna beadására Griezmann érkezik fejjel a román tizenhatoson belül, a labda Tătărușanu kapufájn csattan...

10. perc - a másik oldalon is jött egy nagy gólhelyzet: Payet tökéletes beadását Giroud fejeli mellé.

4. perc - a mérkőzés első nagy helyzete a románoké volt, szöglet után a labda Stancuhoz jutott, akinek a melléről pattant a francia kapu felé. Lloris a gólvonalon óriásit védett. Kassaiék le vannak fedve, hiszen mint ismeretes az EURO-2016-on már van sólyomszem a gólvonalon.

22:00 - a franciák rúghatták el a labdát Kassai Viktor sípszójára.

21:55 - megvoltak a himnuszok. A Marseillaise fenomenálisan hangzott.

21:30 - a román válogatott bemutatásakor a 15 ezer román szurkoló éljenzését nem tudta/akarta elnyomi a felcsendülő füttyszó.

21:20 - a csapatok már melegítenek, amikor megjelent a pályán a magyar játékvezetői brigád. A mérkőzést Kassai Viktor vezeti, akit Ring György és Tóth Venzel segítenek. 

Munkatársunk részvételét a franciaországi labdarúgó-Európa-bajnokságon a Communitas Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. támogatta.

Kapcsolódók

Kimaradt?