Barcelona: ismét kiújult Tito Vilanova rákbetegsége

Ismét rákos daganatot diagnosztizáltak az orvosok Tito Vilanova, az FC Barcelona vezetőedzőjének fültőmirigyében, így a klub az összes mai sajtóeseményét törölte. A spanyol bajnoki listavezető a délután folyamán hivatalos közleményben számol be a fejleményekről.

A keddi nap örömteli fejleményeit szerdán valóságos sokk követte a Barcelona labdarúgócsapatának háza táján: Éric Abidal felépülése, illetve Lionel Messi, Carles Puyol és Xavi Hernández szerződéshosszabbítása után Tito Vilanova vezetőedző fültőmirigyében ismét rákos daganatra bukkantak az orvosok, amelynek következtében a klub az összes sajtóeseményét törölte.

Ki pótolhatja a csütörtökön kés alá fekvő szakembert?vilanova-rouraA madridi Marca értesülései szerint Vilanova jobbkeze, Jordi Roura veheti át az első csapat irányítását, aki korábban a klub utánpótlásbázisában is dolgozott, mielőtt idén nyáron Vilanova segítőjeként vállalt szerepet. A katalán TV3 televíziós csatorna ugyanakkor úgy értesült, a Barcelona vezetősége a csapatot tizennégy trófeához segítő, idén nyáron leköszönő sikeredzőt, Pep Guardiolát kérné fel az együttes ideiglenes irányítására.

A szakvezető 2011 őszén már sikeresen leküzdötte a betegséget – egy műtét során eltávolítottak egy daganatot a fültőmirigyéből, ami után tavasszal térhetett vissza a csapat kispadjára, akkor még Pep Guardiola segítőjeként. Arról egyelőre nincs információ, hogy a rehabilitáció idején ki pótolja a nyáron másodedzőből vezetőedzővé előlépett Vilanovát.

TITO VILANOVA BETEGSÉGÉNEK KRONOLÓGIÁJA

  • 2011. november 22.: A Barcelona hivatalos közleményben tudatta a Milan elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés előtt, hogy Tito Vilanova rákkal küszködik, és sürgősen meg kell műteni. Az orvosok eltávolítottak egy daganatot a Barca akkori másodedzőjének fültőmirigyéből, és hat nappal később kiengedték a kórházból, azzal a feltétellel, hogy otthon marad pihenni.
  • 2011. december 7.: Vilanova újra részt vett a Barcelona edzésén. A szakember így 15 nappal a műtét után már ismét az edzőpályán dolgozott, ahogy korábban. December 11-én pedig már a kispadon is ott ült a Real Madrid elleni meccsen a Santiago Bernabéu Stadionban.
  • 2012. május 12.: Az orvosok kijelentették, Tito Vilanova teljesen felépült. A tavasszal néhány meccset kihagyott, de májusban gyógyultnak nyilvánították.
  • 2012. december 19.: A Barcelona bejelentette, hogy törlik az összes sajtótájékoztatót, és kiderült, hogy Vilanova egy ideig nem ülhet ott a kispadon, mivel kiújult a betegsége.

A katalán Sport a Vilanovát kezelő klinika orvosaitól megtudta, a korábbi daganat helyén egy két centiméteres tumort találtak, amelyet a csütörtöki műtét során el tudnak távolítani.

A Sport internetes kiadása hozzáteszi, ez a daganat nem olyan súlyos és veszélyes, mint a korábbi, így a szakember a karácsonyt már otthonában töltheti, míg kedvező esetben egy hónap múlva ismét edzést vezényelhet.

Kimaradt?