Elvehetik Usain Bolt aranyérmét is

A 4x100 méteren aranyérmes váltó tagja, Nesta Carter az a jamaicai olimpiai bajnok, aki fennakadt a 2008-as pekingi játékokon levett doppingminták újraelemzése során.

A helyi sajtó csütörtökön számolt be arról, hogy aranyérmes jamaicai sportoló is van a megbukottak között, pénteken pedig már meg is nevezte az érintettet, illetve azt is közölte, hogy a sprinter metilexanamint szedett.

Amennyiben a B próba megerősíti a csalást, úgy Cartert eltiltják, és a váltót megfosztják az első helyétől. A stafétában Carter mellett futott még Usain Bolt, Asafa Powell és Michael Frater. Bolt jelenleg hatszoros olimpiai bajnok, kizárás esetén azonban elveszti az egyik aranyérmét.

A jamaicai 4x100-as váltó a 2008-as és 2012-es olimpián, valamint a 2011-es, 2013-as és 2015-ös világbajnokságon sem talált legyőzőre.

Egyelőre sem a versenyző, sem az ügynöke, sem a Jamaicai Olimpiai Bizottság, illetve Atlétikai Szövetség nem reagált a sajtóhírre. A 30 éves Carter ebben az idényben még nem versenyzett lábsérülés miatt, júniusra tervezte a visszatérését.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) két hete jelentette be, hogy a pekingi minták közül 454-et újravizsgáltatott, elsősorban olyan sportolókra koncentrálva, akik az augusztusi riói játékokon is szerepelhetnek. Az eredmények szerint hat sportágban összesen 12 ország 31 versenyzőjének mintája volt pozitív.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?