Lemond UEFA-elnöki tisztségéről Michel Platini

A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) négy évre csökkentette Michel Platininek, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökének hatéves eltiltását. A francia sportvezető a döntést követően lemond posztjáról, ezt ügyvédje, Yves Wehrli megerősítette a Reuters hírügynökségnek. Az ügyvéd elmondása szerint Platini a következő napokban távozik pozíciójából.

A 60 éves sportvezetőt azért tiltotta el eredetileg nyolc évre a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA), mert Joseph Blatter korábbi FIFA-elnök 2011 februárjában kétmillió svájci frankot adott neki.

A svájci sportdiplomata utóbb értékének megfelelő kompenzációnak nevezte az összeget, amelyet - mint mondta – tanácsadóként kapott az UEFA-elnök. Platini úgy kommentálta a kifizetést, hogy az a 1999 januárja és 2002 júniusa között elvégzett munkájáért járt neki, s késedelmesen kapta meg. Az együttműködésről ugyanakkor nem született írásos szerződés.

Platini és Blatter „összeférhetetlenség" és „hűtlen kezelés" miatt kapott nyolcéves eltiltást, amelyet fellebbezésük után hat évre csökkentettek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?