EURO-2016: csoportharmadiknak várják a román és a magyar csapatot

A világ egyik legnagyobb sportadat-szolgáltatója, a Gracenote (korábban Infostrada Sports) szerint mind a magyar, mind pedig a román labdarúgó-válogatott a harmadik helyen végez csoportjában az Európa-bajnokságon. Egy kis különbség azért lenne...

A portál egyszerű statisztikai számításokra alapozva kalkulálja ki, hogy egyes csapatoknak mekkora esélyük van a sikerre – akár a csoportban, akár a kieséses szakaszban.

Ezek alapján a magyar válogatott a kvartettjében a harmadik helyen végez – Izlandot megelőzve. Bernd Storck együttese azonban nem lesz a legjobb négy csoportharmadik között, így nem jut tovább.

A román válogatottat szintén a harmadik helyre teszik a Gracenote statisztikusai Franciaország és Svájc mögött, de ami még fontosabb, hogy Anghel Iordănescu tanítványai ezzel a teljesítménnyel továbbjutnának a csoportjukból. A nyolcaddöntőbe jutásért Lengyelországgal csapnának össze, de vereséget szenvednének.

A Gracenote szerint az elődöntőben Spanyolország Angliával, Németország Franciaországgal találkozik. A döntőben végül a házigazdák legyőzik a címvédőt.

A portál állítása szerint a válogatottak eredményei, a csapatokról és a játékosokról szerzett információk, statisztikai adatok alapján számolták ki az Eb kimenetelét.

 

Kimaradt?