Új edzője van Miklós Editnek

Új edzővel vág neki a 2016/2017-es szezonnak Miklós Edit. A legeredményesebb magyar síző munkáját Stefan Abplanalp segíti, aki az előző szezont a svájci női csapatnál töltötte – áll a Magyar Síszövetség közleményében.

Abplanalp korábban Svájcban, az Egyesült Államokban és Norvégiában is sikeresen vezette női versenyzők felkészülését a gyorsasági számokban. A 2014-2015-ös szezonban a sérüléséből visszatérő olimpiai és világbajnok Lindsey Vonnt segítette újabb sikeres szerepléshez, valamint Julia Mancuso felkészülését is irányította.

Miklós Edit korábbi edzőjétől, az osztrák Walter Hubmanntól az elmúlt szezon elején vált meg, így szinte a teljes idényben tréner nélkül versenyzett.

„A magyar szövetség számára nyilvánvaló, hogy Miklós Editnek egy különösen tapasztalt és motivált edzőre van szüksége, aki felkészíti és sikerre segíti őt a világkupában, a februári St. Moritz-i világbajnokságon és a 2018-as téli olimpián. Stefan Abplanalp velünk együtt szeretne sítörténelmet írni, segítségével Edit elérheti álmait, számtalan dobogós helyezést és az aranyérmet is. Nyilvánvalóvá vált, hogy csak a legjobbak segítségével válhat Edit a legjobbá, így a szövetség további erőfeszítéseket tesz, hogy a felkészülés körülményeit ideális szintre emelje” – idézte a szövetség közleménye Kaszó Klára ügyvezető elnököt.

Kapcsolódók

Kimaradt?