"Idióta volt, aki nem válogatta be Beckhamet"

sun"Idiótának" nevezte a brit olimpiai labdarúgó-válogatott szakvezetőjét David Beckham kihagyása miatt Sir Paul McCartney. A Beatles 70 esztendős egykori basszusgitárosa és dalszerzője a The Sun című brit bulvárlap szerdai beszámolója szerint kijelentette: megdöbbenéssel értesült arról, hogy Stuart Pearce szövetségi edző nem hívta meg a 18 fős olimpiai keretbe az angol labdarúgás 37 éves szupersztárját.

{loadposition otp}"Azt gondoltam volna, hogy Beckham lesz az első, akit kiválasztanak, tekintettel az olimpiai játékok rendezési jogának elnyerésében játszott hatalmas szerepére ..., de valami idióta másképp döntött" - mondta Pearce-re utalva Sir Paul a The Sun idézete szerint.

A 115-szörös angol válogatott Beckham - a Manchester United és a Real Madrid egykori sztárja, a Los Angeles Galaxy jelenlegi középpályása - korábban bekerült Pearce 35 fős bő keretébe, ám a szűkített, 18 fős olimpiai csapatból már kimaradt.

beckhamBeckhamnek annak idején valóban kulcsszerepe volt a londoni olimpiai pályázat kampánystábjában, és sokan ma is jelentős részben az ő személyiségének, globális szupersztár státusának tulajdonítják, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2005-ben Londonnak ítélte az idei nyári játékok rendezési jogát a sokkal esélyesebbnek tartott fő rivális, Párizs ellenében.

A The Sun bennfentes forrásai szerint azonban Stuart Pearce-t "nem hatotta meg" Paul McCartney nem túl hízelgő kifakadása. "Mindegy, hogy mit mond Paul McCartney, vagy akár a királynő vagy Hollywood összes sztárja ... Stuart Pearce kiválasztotta csapatát és ennyi" - idézte egyik forrását a brit lap.

Kimaradt?