Nyolc fordulóval a bajnokság vége előtt már bajnok a PSG

Sorozatban negyedszer, fennállása során hatodszor nyerte meg a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot a Paris Saint-Germain, amely a 30. forduló vasárnapi játéknapján idegenben 9–0-ra megverte a sereghajtó Troyes-t, ezzel behozhatatlan, 25 pontos előnyre tett szert a tabella élén. A gólzáporos győzelemből Zlatan Ibrahimovic négy, Edinson Cavani két góllal vette ki a részét.

A hét közepén a Chelsea kiejtésével a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe bejutó PSG a legerősebb összeállításában lépett pályára a Troyes vendégeként, Laurent Blanc vezetőedző a Trapp – Van der Wiel (Marquinhos, a szünetben), Thiago Silva, David Luiz, Kurzawa – Pastore, Stambouli, Rabiot (Maxwell, 61.) – Di María (Lucas Moura, 61.), Ibrahimovic, Cavani tizenegynek szavazott bizalmat.

A párizsi együttes esélyt sem adott a hazai pályán továbbra is nyeretlen sereghajtónak, és az első húsz percben hat perc leforgása alatt háromgólos előnyre tett szert. A 13. percben Edinson Cavani kezdte meg a gólgyártás Matthieu Saunier óriási hibája után, aztán Zlatan Ibrahimovic sarokkal adott passza után Javier Pastore emelt a kapuba, majd Adrien Rabiot talált be (0–3).

A második félidőben folytatódott a gólparádé, amely azonban minden képzeletet felülmúlt, a PSG meg sem állt kilenc találatig. A játékrész elején Ibrahimovic tíz perc alatt triplázott, ezt követően Saunier vétett öngólt (0–7).

A 74. percben a PSG emberelőnybe került és tizenegyeshez jutott, amit Cavani kihagyott, ám a kipattanót már nem hibázta el. A végeredményt a 88. percben Ibrahimovic állította be gyors ellentámadás végén (0–9). A svéd csatárklasszis 115. francia bajnoki meccsén átlépte a 100 gólos határt.

A fővárosiak az utolsó pillanatokban a tizediket is megszerezhették volna, de két ziccert is kihagytak, így maradt a 0–9.

A Paris Saint-Germain a Ligue 1 történetének legnagyobb különbségű idegenbeli győzelmét aratta, míg az öt európai topligát tekintve korábban csak a Duisburg nyert hasonlóan simán vendégként – 1966-ban a Tasmania ellen.

A PSG sorozatban negyedszer, fennállása során hatodszor nyerte meg a francia bajnokságot. A lefújás után Ibráék nem ünnepelték látványosan a bajnoki címet. Egyrészt valószínűleg azért, mert még ők is megsajnálták a nagyon halovány játékerőt képviselő hazaiakat, másrészt a Ligue 1 mostani kiírásában a szezon eleje óta lehetett sejteni, hogy a PSG lesz a bajnok, mindez csupán idő kérdése volt.

A mérkőzés után Zlatan Ibrahimovic „kihagyhatatlan” ajánlattal állt a párizsiak elé: ha kicserélik az Eiffel-tornyot az ő szobrával, akkor marad a PSG-nél. 

Kimaradt?