Román-kupa: kedden játsszák újra a félbeszakadt Sportklub-Steaua döntőt

Kedden 18 órától rendezik újra a jégkorong Román-kupa fináléját Brassóban, amelyen a Csíkszeredai Sportklub és a Bukaresti Steaua néz újfent farkasszemet. A csíki alakulat a trófeára megszerzésére pályázik és maximális odafigyeléssel készülnek az újrajátszandó döntőre.

Egy szinte megnyerte találkozót kénytelen újrajátszani a Csíkszeredai Sportklub a Bukaresti Steauával szemben, hiszen még decemberben a Románia-kupa döntőjében 40 percnyi játékidő után 7–2-re vezetett. Mint ismert ekkor meghibásodott a gyergyószentmiklósi jégpálya villanyhálózata, ami miatt nem sikerült leütni az utolsó húsz percet. A szakszövetség döntése értelmében pedig újra kell játszani, 0–0-tól, a találkozót. Többszöri helyszínváltoztatás után végül Brassóban.

A csíki csapat az elmúlt időszakban komolyan készült az összecsapásra, amelyet szeretnének behúzni. Lesznek viszont hiányzók. Artur Oktyabrjov vezetőedző, illetve Anton Berljov vízumprobléma okán csak jövő héten tud csatlakozni a kerethez, míg Bors Huba sérülése nem jött rendbe. Tambijevs, Gyagyusko, illetve Bíró Tamás játéka pedig kérdéses, bár hétvégén mindhárman jégre léptek a Sportul Studentesc elleni román bajnokikon.

„Százszázalékos komolysággal várjuk a döntőt. Hétfőn és kedden a csapattal Brassóban készülünk, ahol mindkét nap edzést tartunk. Nem mondhatjuk, hogy a csapat teljes, de akik hadra foghatóak remek formában vannak. Nem is lehet más célunk, mint a győzelem. Viszont nem árt az óvatosság, hiszen egy találkozón dől el a kupa sorsa. Egy meccsen pedig bármi megtörténhet. Nagy odafigyeléssel kell kezeljünk minden helyzetet. Az ellenfelünket pedig nem szabad lebecsülnünk, hiszen az a Steaua bármikor képes a meglepetésre, amint az bizonyították a legutóbbi hazai meccseinken – fogalmazott Geréb István edző.

A Csíkszeredai Sportklub – Bukaresti Steaua mérkőzést kedden 18 órától rendezik Brassóban, amelyre a belépők 10 lejbe kerülnek. A találkozót élőben közvetíti a Digi Sport 2 sportcsatorna. A Csíkszeredai Sportklub vezetősége felhívja a szurkolók figyelmét, hogy, aki a helyszínen tekinti meg az összecsapást, az idejében legyen ott Brassóban, hogy a jegyvétellel ne legyen fennakadás.

Szurkolói felhívás. A Csíkszeredai Sportklub Szurkolók Egyesülete két autóbuszt indít a brassói kupadöntőre, amelyre korábban lehetett jelentkezni. A feliratkozott személyeket megkérik, hogy negyed 4-re (15.15 órára) legyenek az Öt Kutya étterem melletti parkolóban, ahonnan az autóbusz fél négykor (15.30) fog elindulni Brassóba. Továbbá felhívják a szurkolók figyelmét, hogy úgy a buszon, mint a lelátón civilizált, sportszerű szurkolást és magatartást várnak el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?