Elek Gábor és Ambros Martin a magyar női kézis kapitány

Elek Gábort és Ambros Martint nevezték ki a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitányainak kedden, a szakemberek munkáját Siti Beáta segíti majd.

Kocsis Máté, a szövetség (MKSZ) elnöke a keddi sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a három szakvezető kinevezését Pálinger Katalin, a női szakágért felelős alelnök javasolta, a döntést az elnökség egyhangúlag hozta meg.

Németh András, a női válogatott előző kapitánya december közepén, a sikertelen világbajnokság után mondott le.

Elek Gábor a Ferencváros, Ambros Martin a Győri ETO vezetőedzője.

Szerződést bontottak Talant Dujshebaevvel. A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) közös megegyezéssel szerződést bontott Talant Dujshebaevvel, a férfi válogatott szövetségi kapitányával. Kocsis Máté, az MKSZ elnöke keddi sajtótájékoztatóján köszönetet mondott a spanyol-orosz szakembernek eddigi munkájáért, egyúttal jelezte, a döntés egyik oka az volt, hogy a tréner nem él "életvitelszerűen" Magyarországon. A 47 esztendős, kirgiz származású tréner utódjáról később születik döntés. Dujshebaevvel a férfiak a vasárnap zárult lengyelországi Európa-bajnokságon a 12. helyen végeztek, így lemaradtak az ötkarikás selejtezőről és ezzel együtt a riói szereplésről.

Az eddigi olimpiai kézilabdatornákon - leszámítva a bojkottált 1984-es Los Angeles-i játékokat - mindig szerepelt magyar válogatott: 1936-ban és 1972-ben csak férfiak számára rendeztek versenyt, a nők 1976 óta vannak jelen. A Rio de Janeiró-i lesz az első olyan olimpia, amelyre sem a magyar férfi, sem a magyar női csapat nem jutott ki.

Kapcsolódók

Kimaradt?