Ferguson örökébe lép a Realnál elégedetlen Mourinho?

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának menedzsere szerint José Mourinho kitűnő jelölt lenne a helyére, amennyiben felállna a kispadtól.fergie-mourinho

„Ő abszolút alkalmas rá, hogy bárhol megállja a helyét – mondta az ITV4 egyik dokumentumfilmjében a skót edző. – Soha nem gondoltam volna, hogy egy olyan ember, aki soha nem játszotta a játékot, topedző lehet, de ő meggyőzött a személyiségével. Csodálatos, erős karaktere van, és ezzel áthidalja a hiányosságait.”

A Marca című spanyol sportnapilap szerint José Mourinhónak elege lett abból, hogy Florentino Perez, a Real Madrid elnöke a játékosok pártját fogja és arra készül, hogy a nyáron otthagyja a király gárdát. A portugál szakembert az borította ki, hogy a klubelnök több, Sergio Ramost támogató nyilatkozatot adott, miközben a spanyol védő nyílt konfliktusban áll Mourinhóval.

„Emlékszem az első sajtótájékoztatójára a Chelsea-nél, és azt gondoltam magamban, »Jézusom, mekkora öntelt hólyag!« Ilyeneket mondott a játékosainak, hogy »nézzétek, én vagyok a különleges, nem veszíthetünk mérkőzéseket.« Úristen, idejön Angliába, fiatal ember, és azt mondja, hogy ő a különleges. Ugyanakkor ez elültette a játékosaiban a hitet, hogy tényleg megnyerik a bajnokságot” – elevenítette fel az első személyes emlékeit a portugálról Ferguson.

Az MU menedzsere elmondása szerint viszont egyáltalán nem ápol rossz kapcsolatot Mourinhóval. „Amikor bejön az irodámba, akkor magán is poénkodik, és ezt szeretem benne – mondta Ferguson. – Nem hiszem, hogy zavarja őt a róla kialakult ellentmondásos kép. Tudja, hogy úgyis csak az eredmények számítanak.”

A 70 éves skót szakember 1986 óta irányítja a „vörös ördögöket”, és páratlanul sikeres pályafutást tudhat magáénak az MU-val. José Mourinho jelenleg a Real Madridot irányítja.

Kimaradt?