Luis Suárez kétmeccses eltiltást kapott

A Spanyol Labdarúgó-szövetség kétmeccses eltiltással sújtotta Luis Suárezt, aki kis híján tömegverekedést idézett elő a szerdai barcelonai kupaderbi után a Nou Camp öltözőfolyosóján.

A bíró jegyzőkönyve szerint Suárez Busquetsszel és Mascheranóval az oldalán verbálisan inzultálta az Espanyol-játékosokat a lefújás után. „Gyertek, senkiházik, itt vagyok!” - kiabálta a dél-amerikai.

 A biztonsági őröknek, és a szakmai stáb közelben tartózkodó tagjainak kellett szétválasztaniuk az összeugró futballistákat. Suárez már a pályán is összeszólalkozott Pau Lópezzel a lefújás pillanataiban: „Tavaly öt címet nyertem. És te mennyit, te idióta?” - mondta a hálóőrnek a felvételek alapján.

Az FC Barcelona közleményben jelezte, hogy fellebbezni fog a döntés ellen, mert - álláspontjuk szerint - dél-amerikai légiósuk nem sértett meg senkit.

Az ítélet azért is érdekes, mert az összecsapás során kiállított, Suárez édesanyját szidalmazó Pape Diopnak csak az automatikusan járó egy meccset kell letöltenie, míg a Leo Messi lábszárára taposó Pau López megúszta eltiltás nélkül.

 A derbit Hernán Pérez és Pape Diop piros lapja miatt kilenc emberrel fejezte be az Espanyol, amelynek minimálisra csökkentek a továbbjutási esélyei a 4-1-es vereség után.

Kapcsolódók

Kimaradt?