Hivatalos: Hiddink lett Mourinho utódja a Chelsea-nél

José Mourinho csütörtöki menesztését követően Guus Hiddink vette át a bajnoki címvédő Chelsea labdarúgócsapatának irányítását, a holland edző az idény végéig írt alá.

A 69 éves mester 2009-ben már volt a londoni Kékek edzője, de akkor csak három és fél hónapra szólt a megbízatása. Vezetésével 22 meccsen csupán egyszer kaptak ki, és megnyerték az FA Kupát.

Sajtóhírek szerint Hiddink szerződtetése ezúttal is csak átmeneti megoldás, mert jövő nyáron állítólag az Atlético Madrid vezetőedzője, Diego Simeone ül le a kispadra. A Chelsea orosz tulajdonosa, Roman Abramovics a Daily Mail című újság információja szerint 20 millió eurót  is hajlandó fizetni a spanyoloknak, hogy engedjék el az argentin trénert.

Hiddink többek között a PSV Eindhoven, a Fenerbahce, a Valencia, a Real Madrid és az orosz Anzsi Mahacskala együttesénél dolgozott, illetve a dél-koreai, az ausztrál, az orosz és a török válogatottat is irányította. Legutóbb a holland válogatott szövetségi kapitányaként tevékenykedett, de a gyenge Európa-bajnoki selejtezős szereplés miatt idén nyáron távozott.

Mourinhót az sem mentette meg a menesztéstől, hogy ő a londoniak 110 éves történetének a legeredményesebb edzője hat bajnoki címmel és Ligakupa-diadallal, továbbá egy-egy FA Kupa- és Szuperkupa-győzelemmel. Ebben a bajnoki szezonban azonban csapata hihetetlen mélyrepülést hajtott végre: az eddigi 16 fordulóban kilenc vereséget szenvedett, és egyetlen ponttal előzi meg a már kiesést jelentő, 18. helyen álló Norwich Cityt a tabellán.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?