Megbüntették a Dinamót a szurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt

A Mediafax hírügynökség péntek délutáni közlése szerint a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága 10 ezer lej pénzbüntetést szabott ki a Bukaresti Dinamo labdarúgóklubra a fővárosi csapat szurkolónak magyarellenes megnyilvánulásai miatt.

Mint megírtuk, a drukkerek magatartása miatt a játékvezető félbeszakította a Dinamo és a CSMS Iași közötti labdarúgó-bajnoki mérkőzést csütörtökön. A bukaresti találkozót élőben közvetítő Digi Sport tévécsatorna honlapján közzétette a félbeszakítás pillanatait, de abból pontosan nem derül ki, hogy milyen rigmusokat skandáltak a Dinamo drukkerei.

A honlap beszámolójában emlékeztetett, hogy a meccsre három nappal az után került sor, hogy az ügyészség egy székelyföldi merényletkísérlet meghiúsítását jelentette be. Illetve azt is megemlítette, hogy a találkozót végigjátszotta a jászvásáriaknál Bőle Lukács, aki a román Liga 1 egyetlen magyarországi játékosa.

A 34. percben félbeszakított mérkőzést tíz perc szünet után folytathatták a csapatok. Közben a Dinamo stábja megpróbálta csitítani a szurkolókat, akik közül többen távoztak a mérkőzésről, amely gól nélküli döntetlennel végződött.

  

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?