Liga 1: „meglépett” az Astra, őrült meccsen nyert a FCSB

Négy pontos előnybe került legközelebbi üldözőjével, a Viitorul Konstancával szemben az Astra Giurgiu a labdarúgó Liga 1 tizenhetedik fordulója után, ugyanis direkt meccsen sikerült legyőznie azt.

A Marius Șumudică vezette Duna-partiak a mérkőzés elején hátrányba kerültek, ám a 86. percben De Amorim góljával megszerezték a 3 pontot.

Fordulatos meccset játszott a Kolozsvári CFR a kiesőjelölt FC Voluntari ellen, a házigazdák mindkét félidő elején betaláltak és kisebb meglepetésre 2-0-ra vezettek a kolozsvári vasutasok ellen. Ekkor ébredt fel a fellegvári alakulat, amely Cristian Lopez két találatával (a spanyol már 10 gólnál tart, vezeti a Liga 1 góllüvőlistáját) megmentett egy pontot.

Ugyancsak döntetlen ért el másik erdélyi csapat, a Marosvásárhelyi ASA is, amely a jelenlegi állás szerint a CSU Craiovával fut versenyt a felsőházi rájátszás utolsó, 6. helyéért.

A vasárnapi utolsó mérkőzés produkálta az idei szezon legszebb négy percét. A fővárosi Nemzeti Aréna tűzbiztonsági engedélyének hiánya miatt a FCSB egy estére kibérelte a Constantin Rădunlescu stadiont, így a bukaresti bakák Kolozsváron játszották hazai mérkőzésüket a FC Botoșani ellen.

A látványos, nyolc (8!) gólos meccs a 26. és 30. perc között „bolondult meg”, a FCSB egy gólos vezetésénél. A moldvaiak a 26. percben egyenlítettek, két perccel később pedig a vezetést is megszerezték. Egy újabb perc elteltével a FCSB is betalált, ekkor 2-2 volt az állás, a 30. percben pedig a Kolozsvárról elszerződött Grégory Tadé találatával visszavette a vezetést a FCSB.

A mérkőzés a továbbiakban is tartogatott egy kisebb csavart, ugyanis a második félidő elején a Botoșani ismét egyenlített. A csattanó viszont a fővárosiaké volt, akik Râpă és Stanciu találataival 5-3-ra alakították a végeredményt.

Liga 1, a 17. forduló eredményei

  • CSMS Iaşi-Pandurii 1-0
  • Viitorul-Astra 1-2
  • FC Voluntari-Kolozsvári CFR 2-2
  • Temesvári ACS Poli-Dinamo 0-1
  • CS U Craiova-Marosvásárhelyi ASA 1-1
  • Steaua-FC Botoşani 5-3

Hétfői mérkőzések

  • Petrolul-Concordia (20:30, Dolce Sport  Look TV  Digi Sport)

Kapcsolódók

Kimaradt?