BL: a Real potyagóllal verte meg a jobban focizó PSG-t

A Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligája 4. csoportkörének kedd esti rangadóját. A királyiak Nacho potyagóljával 1-0-ra verték a francia bajnok PSG-t és ezzel bejutottak a nyolcaddöntőbe. Akárcsak az angol Manchester City, amely idegenben, 3-1 arányban múlta felül az EL-címvédő Sevillát.

Rafa Benitez csapata kissé óvatosan kezdte a találkozót, az első játékrészben a PSG sokkal jobban futballozott, és bár számos lehetősége volt a gólszerzése, egyiket sem tudta értékesíteni (a szünet előtt Cavani a meccs ziccerét is elpuskázta). A hazaiak ezzel szemben remekül védekeztek, és gyakorlatilag egyetlen kapuralövésükből megszerezték a - mint később kiderült - mindent eldöntő találatot: a csereként beállt Nacho egy felpördülő labdát a bal szélről az elcsúszó Trapp kapus mellett továbbított a hosszú alsóba. A második félidőben is a franciák léptek fel támadóan, a Real jobbára kontrázott, igaz nagyon veszélyesen. A meccs végén aztán Di Maria kis híján kiegyenlített, de szépen eltekert szabadrúgása a kapufán csattant. A blancók tehát 1-0-ra megnyerték a találkozót, és ezzel bejutottak a legjobb tizenhat közé.

A csoport másik meccsén a Sahtar Donyeck a vártnál simábban, 4-0-ra verte a Malmöt. A svédek csak árnyákai voltak korábbi önmaguknak, esélyük sem volt a pontszerzésre Ukrajnában.

A B-csoportban az angol Manchester United Wayne Rooney hajrában lőtt góljával kínkeservesen múlta felül a CSZKA Moszkvát, és ezzel a tabella élére állt, mivel a holland PSV remek játékkal 2-0-ra verte az eddigi éllovas német Wolfsburgot. Ebben a négyesben még mindenki továbbjuthat!

A C-csoport délutáni találkozóján az Asztana második pontját is megszerezte a BL-ben: a kazahok ezúttal a spanyol Atletico Madriddal játszottak gólnélküli döntetlent. A portugál Benfica egy parázs meccsen a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú győzelmet aratott Lisszabonban a török Galatasaray ellen.

A D-jelű kvartettben az angol Manchester City 3-1-re nyert az Európa Liga-győztes spanyol Sevilla vendégeként, és ezzel - a Real Madridhoz hasonlóan - Manuel Pellegrini csapata is továbblépett. Formalitás a legjobb tizenhat közé jutás a tavalyi döntős Juventus számára, az olasz bajnok ugyanis 1-1-re végzett a német Mönchengladbach otthonában, és ezzel 8 ponttal a második helyen áll.

Bajnokok Ligája, 4. csoportkör:

A-csoport:

  • Sahtar Donyeck (ukrán)-Malmö (svéd) 4-0 (1-0)
  • Real Madrid (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-0 (1-0)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Real Madrid 10 pont, 2. Paris Saint-Germain 7, 3. Sahtar Donyeck 6, 4. Malmö 0

B-csoport:

  • Manchester United (angol)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-0 (0-0)
  • PSV Eindhoven (holland)-VfL Wolfsburg (német) 2-0 (0-0)

Az állás: 1. Manchester United 7 pont, 2. PSV Eindhoven 6 (6-6), 3. Wolfsburg 6 (4-4), 4. CSZKA 4

C-csoport:

  • Asztana (kazah)-Atlético Madrid (spanyol) 0-0
  • Benfica (portugál)-Galatasaray (török) 2-1 (0-0)

Az állás: 1. Benfica 9 pont, 2. Atlético Madrid 7, 3. Galatasaray 4, 4. Asztana 2

D- csoport:

  • Borussia Mönchengladbach (német)-Juventus (olasz) 1-1 (1-1)
  • Sevilla (spanyol)-Manchester City (angol) 1-3 (1-3)

Az állás: 1. (már továbbjutott) Manchester City 9 pont, 2. Juventus 8, 3. Sevilla 3, 4. Mönchengladbach 2

Kimaradt?