Egy fociedző kórházba juttatta 16 éves játékosát egy mekis vacsi miatt

Saját edzője juttatta kórházba Codrin Tirișcát, a CSMS Iasi 16 éves ifijét. Alin Petrachénak, a moldvai csapat szakemberénék a Bukaresti Sport Team elleni mérkőzés alatt borult el az agya, amikor tudomására jutott, hogy előző este Tirișcă több társával együtt „megszökött” a csapat szállodájából és elment egy McDonald'sba vacsorázni. 

A jelenetet felvette a Domnești pálya biztonsági kamerája: 

„Ököllel arcul ütött majd néhányszor felpofozott. Amikor már úgy tűnt, hogy megnyugodott, akkor elkezdte rúgdosni a bordáimat és hátgerincemet” – nyilatkozta a Bună Ziua Iașinak az ifjú focista. Hozzátette: a mostani nem volt egyedi eset, Petrache rendszeresen szokta verni. 

A mérkőzésről hazatért Tirișcă első útja a Törvényszéki Orvostani Intézethez (IML) vezetett, ahol nyilvántartásba vették sérüléseit. Az edző utóbb felkereste a családot és megpróbált „békét kötni” a fiú édesapjával, aki ezt kerek-perec megtagadta és feljelentést tesz Petrache ellen.

Leonida Antohit, a CSMS Iași igazgatótanácsának elnökét meglepték a történtek. „Petrache ma reggel beadta lemondását. Ha nem tette volna meg, akkor mi menesztettük volna, ugyanis az efféle viselkedést nem tűrjük a klubnál” – tette hozzá Antohi.

Codrin Tirişcă a BZI-nek azt is elmesélte, hogy mi váltotta ki az edzője dühét. „A szálloda vendéglőjében felszolgált étel ehetetlen volt, ezért néhány társammal szerettünk volna a McDonald'sban vacsorázni. A csapat sofőrje nem engedett ki a hotelből és mivel nem akartuk az edzőnket zavarni éjjel egy óra körül kilopózkodtunk. Majd miután ettünk visszamentünk a hotelbe és lefeküdtünk. Reggel az edző dühösen berontott a szobákba és azzal fenyegetett meg, hogy ha kikapunk, akkor kitesz a csapatból” – fogalmazott az ifjú focista. 

Kimaradt?