MOL Liga: egy góllal nyert a HSC, eggyel veszített a Corona

A második MAC 2-1-re legyőzte a sereghajtó Brassói Corona együttesét a jégkorong MOL Liga keddi játéknapján. Egy másik keddi mérkőzésen a HSC Csíkszereda hosszabbítás után győzött Debrecenben.

MAC–Corona 2-1

Két állandó bekkje, Tokaji Viktor és Stipsicz Bence nélkül állt fel a MAC, az utóbbi néhány mérkőzésen jól működő csatársorokkal, a kapuban a juniorkorú Arany Gergellyel. A Brassóban Zsók Levente ott volt, hátvédet játszott, de Mihály Árpád továbbra is a kispad mögött állt utcai öltözetben, sérülése miatt.

A mérkőzés nagy tempóban kezdődött, a MAC akarata érvényesült, és a fölény hamar gólban öltött testet. Nagy Krisztián erős lövése a számításainak megfelelően kipattant a mérkőzésen kiválóan mozgó Tőke Zoltánról, Terbócs István pedig jól érkezett és közelről a kapuba juttatta a korongot. A Brassó jól állt bele a csatába, harcos, gyors hokit nyomott Keresztes Ottó csapata. Kettős hátrányban is jól védekezett, a MAC első sora pedig nem volt elég pontos, így maradt az 1-0-s előny egy harmad után.

A második harmadban is minden maradt a régiben, a MAC jóval többet próbálkozott, de a vendégek állták a sarat és egyáltalán nem adták fel a támadásokat, sőt többször is jól forgattak Arany kapujánál. A második találat nem MAC-támadásból, hanem egy brassói egyéni hibából, amit Ian McDonald nagyon ügyesen és a végén szép mozdulattal használt ki. A 29. percben 2-0 állt az eredményjelzőn, de a meccs egyáltalán nem dőlt el, a Corona hittel játszott ezt követően is. A MAC nem tudta realizálni a jégen mutatott fölényét, és a második harmad végén többször is közel járt a szépítéshez a sárga-kék gárda. Arany Gergely többször is jól nyújtózkodott a korongért.

A záró húsz percre is maradt kraft a csapatokban, így folytatódott a kellemes küzdelem. A MAC-nál koncentrációs hiányosságok látszódtak, ezért nem sikerült lezárniuk a mérkőzést hamarabb, a Brassó pedig kapaszkodott és egy pillanatig nem adta fel a reményt. Tőke Zoltán ismét sokat tett csapatáért, nagyokat védett, lábon hordott ki fájó lövéseket, nagyban segítette társait. A MAC csapatjátéka lejjebb ment, és a Brassó élt a kínálkozó lehetőséggel, szintén egy nagy egyéni hibát használt ki, Molnár Zsolt révén, aki nem egészen négy perccel a vége előtt megfosztotta a MAC-ot az első nulás meccsétől és Aranyt az első felnőtt shutoutjától. Teljesen megérdemelt volt a Brassó találata. 2-1 után izgalmas végjáték alakult ki, nagy helyzetre már nem, de veszélyesnek látszó lövésre még tellett mindkét oldalon.

Debrecen-HSC 5-6

A mérkőzést a HSC kezdte jobban, már a 49. másodpercben megszerezte a vezetést Moldován góljával. A 9. percben emberelőnybe került a Debrecen, ám Berljov betalált emberhátrányban, majd Kovács Bronson révén kihasználta az 5 a 4 elleni lehetőséget a DHK. Öt percnyi gólcsend után Hetényi találatával egyenlítettek a hazaiak, a 18. percben pedig Kaszkov találatával már vezettek a hajdúságiak.

A második harmad is HSC-góllal indult, Berljov meglőtte önmaga második, csapata harmadik gólját. A hátralévő 19 percben viszont minden próbálkozást védtek a kapusok. A záró játékrészben Maggyejev góljával újra a csíkszeredaiak vezettek, majd az 51. percben Trosin egalizást. A végjátékban komoly lehetőség adódott a Debrecen előtt, előbb Gecse, majd a HSC kapott csapatbüntetést, a kettős emberelőnyt pedig Berta révén gólra váltották a hazaiak. Az 58. percben tömegjelenet alakult ki, amiből a DHK jött ki rosszabbul, Kovács Bronson 5+végleges fegyelmit kapott. A mérkőzésben még egy újabb fordulat benne volt, Könczeit is kiküldték, 29 másodperccel a rendes játékidő vége előtt Berljov kettős emberelőnyben hosszabbításra mentette a mérkőzést. A túlórában a DHK elcserélte magát, Ozols pedig emberelőnyben betalált Vay kapujába. A HSC 6-5-re nyert, pontszámban beérte az FTC-t, míg a Debrecen maradt a 3. helyen.

Eredmények:

  • Dunaújvárosi Acélbikák - UTE 3-2 (1-1, 0-0, 2-1)
  • MAC Budapest - Brassói Corona 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)
  • Debrecen - HSC Csíkszereda 5-6 (3-2, 0-1, 2-2, 0-1) - hosszabbítás után

A tabella:

  •  1.  DVTK Jegesmedvék        15 11   2   1   1  69-39  38 pont
  •  2.  MAC Budapest                18 11   1   2   4  70-44  37
  •  3.  Debrecen                        17  8   3   3   3  59-45  33
  •  4.  Fehérvár AV19               16  8   1   2   5  56-45  28
  •  5.  UTE                                 17  5   4   -   8  43-47  23
  •  6.  Dunaújvárosi Acélbikák      16  5   1   2   8  43-52  19
  •  7.  HSC Csíkszereda             18  4   2   3   9  54-71  19
  •  8.  Ferencváros                     17  5   1   2   9  50-68  19
  •  9.  Brassói Corona               16  2   1   1  12  39-72   9

Kimaradt?