banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_30Cewl4A_Copy of 1_300x250.gif

Székelyföldi a világ egyik legerősebb karú rendőre

Büszkén számolt be hétfőn honlapján a Hargita megyei rendőrség arról, hogy a különleges bevetési osztagban szolgáló kollégájuk, Dinu Dobrean a hatodik helyezést érte el a malajziai skanderberg világbajnokságon.

A Kuala Lumpurban tartott versenyen 56 ország 800 sportolója vett rész. A maroshévízi születésű, balkezes Dinu Dobrean a 90 kg fölöttiek súlycsoportjában indult. A rendőr két országos bajnoki cím birtokosa.

Dinu Dobrean karrierje elején a maroshévízi közlekedésrendészeten dolgozott, és eleinte csak kedvtelésből vett részt skanderberg versenyeken. A Hargita megyei rendőrség felkarolta sportolói tevékenységét, rendszeresen edzeni kezdett, majd indult országos versenyeken és nemzetközi megmérettetéseken is.

A fizikai adottságainak köszönhetően 2008-ban Dinu Dobreant felvették a különleges bevetési osztagba, egy évvel később pedig a második helyezést érte el az országos bajnokságon. Később kétszer is megszerezte az országos bajnoki címet, az idei bulgáriai európai bajnokságon pedig bronzérmes lett.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kimaradt?