Liga 1: Hagiék elvitték a 3 pontot, a TAS 6-ot adhat szerdán a CFR-nek

Bár kikapott a labdarúgó Liga 1. tizennegyedik fordulójának utolsó mérkőzésén a Gheorghe Hagi vezette Viitorul Konstancától, a Kolozsvári CFR 6 ponttal gazdagodhat szerdán.

Szakadó esőben rendezték meg hétfő este a Constantin Rădulescu-stadionban a CFR-Viitorul összecsapást. A vendégek elnök-edzője ez alkalommal is bizalmat szavazott fiának, Ianis Haginak, aki a látottak alapján jócskán elmarad játéktudásban a minden idő legjobb román labdarúgójának kikiáltott édesapjánál. Amúgy idősebb Hagit heves indulatok fogadták a Fellegváron azok után, hogy a múlt héten éles támadást indított a CFR ellen, a vasutas szurkolók egyáltalán nem kímélték.

Az első félidő kiegyensúlyozott játékot hozott, a Viitorul nem mutatott olyan játékot, ami indokolta volna a tabella 2. helyén elfoglalt helyét. A mérkőzés 15. percében Hagi megkapta a csapatának járó szokásos „ajándékot”, ugyanis a Jakolis buktatásáért első fázisban jogosan megítélt büntetőt Ovidiu Hațegan játékvezető asszisztense, Valentin Urzică közbelképése után visszafújta. 

A második félidő első helyzete is a CFR-é volt, de vezetéshez a vendégek jutottak az 56. percben, amikor Mincă hibáját kihasználta Chițu. A CFR viszonylag hamar, a 65. percben egyenlített házi gólkirálya, Cristian Lopez révén, de két perccel később a vasutasok kapusának rossz helyezkedését kihasználva Benzar kilőtte a rövid sarkot és a Viitorul visszavette a vezetést.   

Mint korábban írtuk, a Nemzetközi Sportdöntő Bíróság (TAS) szerdán tárgyalja a fellegvári klub beadványát a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) ellen, amelyben az adminisztratív rendellenességek miatt kiosztott 6 pontos levonás eltörlését kéri. Amennyiben a TAS a vasutasok javára dönt, akkor a CFR-nek 20 pontja lesz és ezzel feljön a play-offba való bejutást biztosító utolsó, 6. helyre.

A 14. forduló eredményei

  • FC Botoşani-CS U Craiova 3-2
  • CSMS Iaşi-FC Voluntari 2-1
  • Dinamo-Marosvásárhelyi ASA 2-1
  • Concordia-Astra 0-2
  • Petrolul-FCSB 0-0
  • Pandurii-Temesvári ACS Poli 3-1
  • Kolozsvári CFR-Viitorul 1-2

Kimaradt?