Puskaporos derbi Kolozsváron. Élő közvetítés 18.30-tól

 

Megadná a kegyelemdöfést a hónapok óta halódó Kolozsvári U-nak szombaton délután a Bajnokok Ligájában vitézkedő városi rivális CFR 1907 a labdarúgó Liga 1 tizenhetedik fordulójában. Bár az egyetemistáknál a szezon eleje óta zűrös állapotok uralkodnak, a városi derbire minden bizonnyal felszívják magukat.u-cfr

A két egyesület 65. alkalommal csap össze a Kolozsvár Arénában, ám az élvonalban ez csupán a 23. U–CFR mérkőzés lesz.

„Úgy hiszem, ez a legfontosabb meccsünk. Ez a város meccse, és nemcsak miattunk, hanem a szurkolóink miatt is meg kell nyernünk” – fogalmazott Rafael Bastos, a vendégek brazil középpályása, aki szerint a városi rangadó fontosabb a kedden megnyert BL-találkozónál.

A vasutasok vezetősége azt várja a játékosoktól, hogy „minél több gólt lőjön” az U-nak. Ugyanakkor az ellenfél rossz helyezésére való tekintettel egy esetleges győzelemért nem kínáltak extra prémiumot, szerintük csak normális lenne a 15. helyen senyvedő csapat legyőzése.

Marius Popescu, az U ideiglenes edzője szerint az ilyen meccsekért érdemes élni. „Szakmai és érzelmi okokból is nagy kihívás számomra az összecsapás, de a három pontra is óriási szükségünk van. Ugyanakkor ez nem élet-halál kérdése, csupán egy sportesemény” – üzent klubja fanatikus szurkolóinak is a hazaiak trénere, aki játékosként az 1991–1992-es idényben már játszott a CFR ellen, de edzőként ez lesz az első rangadója. Akárcsak a másik kispadon helyet foglaló Paulo Sergiónak, hiszen a portugál tréner alig egy hónapja dolgozik a román bajnokságban.

cadu-bornescuMint ismeretes, a 2011-2012-es szezon utolsó előtti fordulójában ugyancsak a Kolozsvár Arénában csaptak össze a kincses város csapatai. A mérkőzés csak második nekifutásra lehetett lejátszani, mert az első alkalommal Alexandru Tudor játékvezető idő előtt lefújta, miután a vendég CFR csapatkapitányát bántalmazta előbb az U kapusa, Mircea Bornescu, majd a stadion biztonsági emberei is.

Az újrajátszott mérkőzésen a vasutas gárda 0-2-es hátrányról fordította meg az eredményt és nyert 3-2-re, amivel matematikailag is bebiztosította fennállása harmadik bajnoki címét.cfrbajnok

Liga 1, 17. forduló

Péntek

  • Medgyesi Gaz Metan–Petrolul Ploieşti (Digi Sport 1, 18.00)
  • Concordia Chiajna–Besztercei Gloria (Dolce Sport, 19.00)
  • Dinamo–Galaci Oţelul (Digi Sport 1, 20.30)

Szombat

  • Kolozsvári U–Kolozsvári CFR (Digi Sport 1, 18.00)
  • Ceahlăul Piatra Neamţ–Rapid (Digi Sport 1, 20.30)

Vasárnap

  • Astra Giurgiu–Pandurii Târgu Jiu (Digi Sport 1, 20.30)

Hétfő

  • CS Turnu Severin–Konstancai Viitorul (Digi Sport 1, 18.00)
  • FC Vaslui–CSMS Iaşi (Dolce Sport, 19.00)
  • Brassói FC–Steaua (Digi Sport 1, 20.30)

Kimaradt?