banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

FIFA-elnökválasztás: jelentősen megnőttek Ali bin al-Husszein esélyei

FIFA: a jordán herceg az elnökválasztás elhalasztása ellen érvelt

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) február 26-ra tervezett elnökválasztásának elhalasztása ellen érvelt az egyik jelölt, Ali bin al-Husszein jordán herceg.

A májusi elnökválasztáson Joseph Blatter egyetlen ellenfeleként induló, de a második forduló előtt visszalépő al-Husszein azt nyilatkozta: a FIFA végrehajtó bizottságának tekintélyét tovább rombolná, ha a jövő keddi rendkívüli ülésen elhalasztanák a februárra kiírt szavazást. A herceg úgy vélekedett: amennyiben az ideiglenes vezető helyett nem választanak egy elszámoltatható elnököt, a nemzetközi szövetség válsága tovább mélyül, instabilitása fokozódik, és további titkos alkuk árnyéka vetül rá.

A végrehajtó bizottság tagjai ne feledkezzenek meg róla, hogy a labdarúgó-szövetségek, a játékosok, az edzők és a szurkolók a világ minden táján figyelik őket. A testületnek nem lenne szabad beleavatkoznia a választási bizottság tevékenységébe. A voksolás időpontját három hónappal ezelőtt egy átlátható, a FIFA törvényi követelményeinek megfelelő eljárás során kijelölték. A pályázóknak sok idő kell a felkészüléshez. A szabályokat nem illik a mérkőzés kezdete után megváltoztatni - tette hozzá al-Husszein.

A jordán herceg - aki májusig tagja volt a végrehajtó bizottságnak - nyerési esélyei a múlt héten jelentősen javultak, hiszen Joseph Blatter jelenlegi elnök mellett a FIFA élére pályázó UEFA-elnököt, FIFA-alelnököt, Michel Platinit is felfüggesztette 90 napra a szövetség etikai bizottsága, mivel törvénysértés gyanúja miatt nyomozás folyik ellenük. A dél-koreai Csung Mong Junt hat évre tiltották el - mindhárman tagadták a vádakat, és bejelentették, hogy fellebbezni fognak.

jelölteknek október 26-ig kell regisztráltatniuk magukat.

A nemzetközi szövetség elnöki tisztségét jelenleg ideiglenesen a kameruni Issa Hayatou tölti be.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?