Eb-selejtezők: történelmet írtak Gary Speed tanítványai

A belgák és a walesiek is kijutottak a jövő évi, franciaországi labdarúgó Európa-bajnokságra, utóbbi nemzet története során először kvalifikálta magát a kontinensviadalra.

Előbbiek Andorrában arattak - a papírformát igazolva - magabiztos győzelmet, ezzel az élre álltak a B csoportban, amelyből a walesiek úgy is Eb-résztvevők lettek, hogy nem tudtak pontot szerezni Bosznia-Hercegovinában. Eb-szereplésük azzal vált biztossá, hogy az izraeliek is pont nélkül maradtak a kilencedik fordulóban. A walesiek történetük során először szerepelhetnek kontinenstornán.

Az A csoportban a törökök vendégként nyertek a már biztos továbbjutó csehek ellen, ezzel a harmadik helyért zajló versengésben visszaelőzték a hollandokat.

A H-ban a horvátok a mérkőzést végig kézben tartva gyűjtötték be a három pontot a vendég bolgárokkal szemben, így esélyük van arra, hogy az utolsó fordulóban a norvégok elé kerülve a közvetlen kijutást érő második helyen végezzenek.

A tornára már kijutott válogatottak a szombati selejtezők után: Franciaország (házigazdaként), Anglia, Csehország, Izland, Ausztria, Észak-Írország, Portugália, Spanyolország, Svájc, Olaszország, Belgium, Wales.

Eredmények, 9. forduló:
A csoport:

  • Csehország-Törökország 0-2 (0-0), gólok: Inan (62. – 11-esből), Calhanoglu (80.)

B csoport:

  • Andorra-Belgium 1-4 (0-2), gólok:  I. Lima (51.), ill. Nainggolan (19.), De Bruyne (42.), E. Hazard (56. – 11-esből), Depoitre (64.)
  • Bosznia-Hercegovina - Wales 2-0 (0-0), gólok: Djuric (71.), Ibisevic (90.)
  • Izrael-Ciprus 1-2 (0-0), gólok: Bitton (76.), ill. Dossa Júnior (58.), Demetriou (80.)

H csoport:

  • Horvátország-Bulgária 3-0 (2-0), gólok: Perisic (2.), Rakitic (42.), N. Kalinic (81.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?