Rögbi-vb: óriási csúfság esett meg a játékot kitaláló angolokkal

A rögbi-világbajnokságon a házigazda angol válogatott lett a halálcsoport áldozata, miután második rangadóját is elbukta. Ausztrália győzelmét Bernard Foley szállította, aki tíz pontért két célt vitt, illetve rúgásainál (3/3 bónusz, 4/4 büntető) egyszer sem hibázott, és így további 18 pontot tett bele a közösbe.

Előbb egyéni betörés révén jutott Foley az angol célvonalon túlra a 20. percben, majd a 35. percben látványos kényszerítővel zilálta szét a foghíjas angol védekezést. A szünet után továbbra is az ausztrálok kezdeményeztek, parázs jeleneteket láthattunk a pályán, amelyek olykor kakaskodásba váltottak. Nem is maradt el a várható ausztrál büntető. Az angolok az 56. percben lendületes akció lezárásaként a jobb szélen célt szereztek, és felcsillant valami halvány reménysugár. Főként, hogy Owen Farrell büntetőjével a hajrához érve felzárkóztak hétpontos különbségre. A 71. percben azonban kemény védekezés – alkaros rásegíts – miatt Farrell a kiállítás sorsára jutott. A jogos büntetőt Foley pontra váltotta, majd a 76. percben még egyet, hogy a meccset aztán ausztrál cél zárja. Megforgatva az angol szívekben végképp a tört. A 81 ezer néző közül többen a lefújás előtt hazaindultak, így ők már nem láthatták, hogyan süllyed még mélyebbre a házigazda.

Amúgy a vb-k történtében rendező válogatott még egyszer sem ragadt a csoportkörben. Ez a csúfság most a sportági feltalálókkal esett meg.

Kapcsolódók

Kimaradt?