Asztalitenisz Eb: Döntőbe jutott a Póta, Samara kettős

Póta Georgina és Elizabeta Samara bejutott a vasárnapi fináléba női párosban a jekatyerinburgi asztalitenisz Európa-bajnokságon. A magyar, román duó a szombati elődöntőben a kínai származású holland, illetve lengyel színekben versenyző Li Jie és Li Qian ellen nyert hat szettben.

Az első játszmában ugyan szinte végig a Póta-Samara páros vezetett, végül azonban szettlabdát is hárítaniuk kellett ahhoz, hogy előnybe kerüljenek. A folytatásban aztán jóval könnyedebben - 11-6-ra győzve - duplázták meg előnyüket, a harmadik játékrészben azonban feltámadt a rivális. A két Li 9-4-re elhúzott, s bár Pótáék egyenlítettek, Samara a szett végén kétszer is hibázott, így szépített az ellenfél. A holland, lengyel kettős ettől lendületbe jött, a magyar és a román játékos pedig leblokkolt, s a negyedik szettben mindössze három pontot tudott szerezni, így négy felvonás után 2-2 volt az állás.

Az ötödik játszma már kiegyenlítettebb küzdelmet hozott, Póta és Samara "magához tért", jóval türelmesebben és pontosabban játszott, mint az előző két szettben, s ennek meg is lett az eredménye: az újabb játszma begyűjtésével karnyújtásnyira kerültek a finálétól. A hatodik játékrészben sokáig fej fej mellett haladtak a felek, majd 10-8-nál két meccslabdához jutottak Pótáék, s ugyan mindkettőt elhibázták, 11-10-nél újabb lehetőségük adódott arra, hogy befejezzék a mérkőzést. Ekkor időt kért Téglás Péter magyar szövetségi kapitány, s utóbb kiderült, hogy jól tette, mert ezt a labdamenetet már Póta és Samara nyerte, ezzel bejutottak a döntőbe.

A finálét romániai idő szerint vasárnap 14 órától rendezik, a meccs másik résztvevője egy újabb ázsiai származású duó, a Hu Melek, Shen Yanfei török, spanyol kettős lesz.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):
    női páros, elődöntő:

  • Póta Georgina, Elizabeta Samara (magyar, román)-Li Jie, Li Qian (holland, lengyel) 4-2 (11, 6, -9 , -3, 7, 10)
  • Hu Melek, Shen Yanfei (török, spanyol)-Han Ying, Irene Ivancan (német) 4-1 (14, 5, 11, -9, 12)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?