Mol Liga: továbbra is nyeretlen a HSC Csíkszereda

Hiába tett meg mindent a HSC Csíkszereda jégkorongcsapata a győzelemért a Debreceni HK elleni MOL Liga mérkőzésen, a vendégek mégis elvitték a három pontot a Vákár Lajos Műjégpályáról. A kék-fehérek ezúttal nem fáradtak el az utolsó felvonásra, sőt felpörögtek, ám a kapuvas nem volt partner és Vay Ádám sem.

Nem sikerült megszerezni az első MOL Liga győzelmet a HSC Csíkszereda jégkorongcsapatának kedd este a Debreceni HK ellenében. Geréb István tanítványai pedig rengeteget dolgoztak azért, hogy ez meglegyen.

A mérkőzés előtt sikerült a cseh kapus Marek Peksát is leigazolniuk a hazaiaknak, aki egy pár remek védéssel indított, igaz volt ez a debreceni kollégájára, Vay Ádámra is. A jó iram mellé ugyanis számtalan helyzet párosult. A harmad felénél viszont sokat hibáztak a kék-fehérek, rengeteg korongot eladtak. Így nem volt meglepő, hogy a vendégek gólt szereztek. A gólcsendet a 13. percben Könczei törte meg, aki felvarrta a pakkot a felsőbe. A hazai válasz nem váratott sokáig magára. Előbb egy S. Heffernan-Molnár Zoltán kombináció után maradt utóbbi egyedül a kapussal szemben, amelyet hárítottak. Alig pár másodperc múlva Mikeska csípett el egy pakkot a félpályán és kezdett egyéni akcióba, amelyet góllal zárt.

A második húsz perc alig kezdődött el Dancsfalvi megpattanó lövése Peksa lábai között a hazai ketrecbe kötött ki. A kék-fehérek nem adták fel. Gürcöltek, kapartak, de két sima fórt is elrontottak egymás után. Egyenlő létszám mellett pedig Mihály Ede lökete kattant a kapuvason, majd S. Heffernan közelről nem volt eredményes. A kimaradt lehetőséget pedig Hári büntetette. Fonákkal védhetetlenül zúdította a játékszert Peksa füle mellé. A gól után előbb Bíró Tamás, majd a túloldalról Garrett veszélyeztetett, de az eredmény nem változott.

Az utolsó felvonásra egy mindenre elszánt hazai csapat korcsolyázott ki. A vendégek jószerével csak kontrákra volt esélyük, amelyek viszont állandó veszélyt jelentettek. A hazai fölény pedig a 47. percben érett góllá, amikor egy kapu előtt elcsorgó korongot Farkas kotort be. Rohamozott a HSC, de sem emberelőnyben, sem egyenlő létszám mellett nem sikerült az egyenlítés. Csupán S. Heffernan kapuvasa járt közel ehhez. Az utolsó percekben előbb Berta került ki a büntetőpadra, majd őt követte Kovács, alig másfél perc múlva. A csíkiak időt kértek és a tanácskozás után Peksa lekorcsolyázott. Hat a három ellen jöttek is a lövések, de Bednár előbb a kapuvasat találta el, majd kiugratta Garrettet, aki az üres kapuba passzolta a játékszert lezárva a meccset.

A HSC becsülettel küzdött és közel is járt a pontszerzéshez, ám egy a szerencse, illetve a jobb helyzetkihasználás nagyon hiányzott.

Eredmény

  • HSC Csíkszereda – Debreceni HK 2–4 (1–1, 0–2, 1–1)
  • Gólszerzők: Mikeska (17.), Farkas (47.), illetve Könczei (13.), Dancsfalvi (21.), Hári (31.), Garrett (59.).
Geréb István, HSC Csíkszereda: „Örvendünk, hogy a közönség megtapsolt. Mi is úgy érezzük, hogy végig partiban voltunk az ellenféllel. Végig hittünk a győzelemben. A fiúk megtették azt, ami bennük volt, a csapat beleadott mindent. Talán a debreceni kapus okozta a különbséget, illetve hiányzott azaz ember, aki megtudta volna csinálni a különbséget és az adódó lehetőségekkel tudott volna élni. Utóbbiak pedig megvoltak.”
Dmitrij Romanov, Debreceni HK: „Az első két harmadban a fiúk betartották a taktikai utasításokat és ennek megfelelően számunkra kedvezően alakult a mérkőzés. Az utolsó harmadra viszont fejben azt hitték a fiúk, hogy már megnyertük a meccset. A negyedik gólunkig kellett izguljunk.”

Kimaradt?