Megdönthetetlennek tűnő rekordot állított fel Robert Lewandowski

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság hatodik fordulójában a Bayern München Robert Lewandowski mesterötösével szétcincálta odahaza a Wolfsburgot, de Dárdai Pál Herthája is értékes három ponttal gazdagodott.

Bár a nyár végén alaposan meggyengült Ivan Perisic és Kevin De Bruyne eladásával a VfL Wolfsburg, még mindig a „farkasokat" tartják a Bayern München Borussia Dortmund utáni legerősebb kihívójának a Bundesligában.

Nem meglepő módon a Bayern lépett fel támadólag odahaza, ám a középtávoli lövések (ebben a műfajban Douglas Costa volt a legaktívabb) mind célt tévesztettek – Daniel Caligiuri ellenben egy kontra során majdnem gólt rúgatott Julian Draxlerrel, akitől nem sokra rá kapott egy „igazi" gólpasszt. A szünet előtt megduplázhatták volna előnyüket a látogatók, de Manuel Neuer nagy hibája után a szűrő Josuha Guilavogui saját térfeléről (!) a kapufára emelt.

Pep Guardiola a második félidőre beküldte Robert Lewandowskit, aki 15 perc alatt 5 gólt lőtt, az ötödik ráadásul elképesztően gyönyörűre sikeredett: félfordulatból, kapásból lőtte szét a VfL kapuját.

Lewa egyébként az 51. percben ért először labdába, és a 9. érintésnél 9 perc múlva már öt találatnál járt – az első három egyértelműen a nyáron a bajorok által eladott Dante lelkén szárad.

Természetesen még senki sem lőtt ilyen rövid idő alatt „mesterötöst” a Bundesligában, csereként pedig egyáltalán nem.

Pep Guardiola így reagált az ötödik találat után:

Kimaradt?