Sir Alex Ferguson elárulta, kit szeretett volna utódjának

Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának korábbi vezetőedzője Josep Guardiolát szerette volna utódjának 2013-as visszavonulásakor.

„Megkértem Pepet, hogy hívjon fel, mielőtt elfogadja egy másik klub ajánlatát, de nem tette meg, és a Bayern Münchent választotta 2013 júliusában” - olvasható legújabb könyvében.

Ferguson szerint több más tréner is képbe került nála az FC Barcelonával korábban rendkívül sikeres Guardiola mellett. Lehetséges utódként megnevezte José Mourinhót, de hozzátette, ő ígéretet tett a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak, hogy visszatér a londoni együtteshez.

Felmerült Carlo Ancelotti neve is, ám ő Mourinho helyét vette át a Real Madridnál. A Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp jól érezte magát Dortmundban, és szerződést hosszabbított a klubjával, az akkoriban a holland válogatottat irányító, tavaly nyár óta a Manchester Unitedet vezető Louis van Gaal pedig a 2014-es világbajnokság előtt nem akarta otthagyni a nemzeti tizenegyet.

David Moyes, aki végül váltotta Fergusont a manchesteri csapatnál, csak a hatodik helyen állt a Vörös Ördögöket 26 éven át irányító skót szakember listáján.

„Végül David Moyest választottuk. Már 11 éve vezette az Evertont, amelynél remek munkát végzett” - írja Ferguson. „Sajnos azonban valahogy nem működött a munka Daviddel. Abban azonban biztos vagyok, hogy néhány dolgot másként csinálna, ha újra megkapná a lehetőséget az Old Traffordon.”

Kapcsolódók

Kimaradt?